Navigatie

BTicino vervangt 4G intercom Den Haag 6 sep 2019

Vol goede moed leverde Nelec in 2017 een moderne 3G deurvideo installatie voor een torenflat in Den Haag. Zo’n installatie heeft geen videofoons, maar de buitenpost belt naar de smartphone of vaste lijn van de bewoner. Met een smartphone kan de bewoner zien wie er aanbelt, praten en eventueel de deur openen. Tenminste…als het systeem naar behoren werkt.

Van het begin af aan waren er problemen, die door de fabrikant uit Frankrijk gebagatelliseerd werden. Of de installateur had het verkeerd gemonteerd. Of er was geen bereik. In 2018 leverde de fabrikant een 4G module, waarmee alle problemen opgelost zouden zijn. Niet dus. De fabrikant liet uiteindelijke zowel de installateur, als Nelec, als de bewoners in de steek.

Om de problemen op te lossen, bood Nelec een BTicino deurvideo met 48 bedrade videofoons aan. BTicino videofoons werken altijd naar behoren. Uit coulance en om het geknoei van die andere fabrikant te compenseren, kreeg de installateur extra veel korting. De opdrachtgever is nu akkoord gegaan en het materiaal moet zo spoedig mogelijk geleverd worden.