Navigatie

Opdracht Den Haag 124 woningen 15 feb 2019

Uit meerdere aanbieders heeft de installateur voor Nelec en BTicino gekozen voor de deurvideo van project Haags Buiten in Den Haag. Het gebouw krijgt een Serie 140 buitenpost en 124 M-40 videofoons.

Het complex is door ABB Bouwgroep uit Sliedrecht ontwikkeld en verkocht aan woningcorporatie Rijswijk Wonen. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten, een project van circa 275 woningen. Het project Haags Buiten is gelegen aan de rand van de wijk Wateringseveld en maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van ruim 800 woningen binnen Erasmusveld.

Met de aankoop van de 124 nieuwbouwappartementen komt woningcorporatie Rijswijk Wonen tegemoet aan de vraag van de gemeente Den Haag om de voorraad van betaalbare huurwoningen in Den Haag de komende 5 jaar uit te breiden. Meer over het plan Haags Buiten is te vinden op de website www.haagsbuiten.nl.

Het gebouw is ontworpen door Marcel Kampman, architect bij Kampman Architecten: “We hebben als Haags architectenbureau een jarenlange samenwerking met ABB Bouwgroep uit Sliedrecht. Toen wij gevraagd werden om een stedenbouwkundig plan te maken voor Haags Buiten waren we direct enthousiast. Een Haagse woonwijk ontwikkelen is een thuiswedstrijd. Ook bij gemeente Den Haag zijn we kind aan huis. Deze jarenlange ervaring komt ons nu goed van pas. De appartementen vormen de entree van de wijk. Een prachtig complex dat aansluit bij het stedelijk karakter van Den Haag. Vanuit deze appartementen is een prachtig uitzicht over de woonwijk en kunt u zelfs kijken tot in de binnenstad!”