Navigatie

Opdracht Rotterdam 220 woningen 30 nov 2018

Nelec heeft opdracht gekregen voor het leveren van de deurvideo installatie voor Fenixloods I met 220 woningen in Rotterdam. Het gebouw krijgt vier Serie 140 buitenposten en de bewoners kunnen kiezen uit verschillende BTicino videofoons. De eerste levering is al begin 2019.

De Fenixloodsen
De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere historie als de restanten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel van de loodsen, maar de Fenix rees opnieuw uit haar as. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug, en beginnen anno 2018 wederom aan een nieuw leven.

Spectaculaire architectuur
Vanaf de Kop van Zuid is goed te zien hoe de Fenix loodsen op Katendrecht worden getransformeerd. Naar ontwerp van Mei architects and planners wordt een flink woningbouwprogramma boven het bestaande gebouw gerealiseerd. Inmiddels is de tafelconstructie opgetrokken waarop flexibele loftwoningen komen te staan.

Deze tafelconstructie is opgetrokken uit staal. De poten steken door de bestaande, betonnen loods heen en dragen een platform waarop met tunnelbekistingen de woningen worden gestapeld. De woningen liggen in een ring die de randen van de loods volgt. In het binnenhof komen galerijen en balkons aan de daktuin op de bestaande loods.

Ingericht naar wens
De appartementen worden volledig naar wens van de kopers ingedeeld, zowel horizontaal als verticaal. Zo worden sommige woningen voorzien van een vide. Mei architecten begeleidt eveneens een groot aantal kopers met indelingen en afwerkingen.

Videofoon naar keuze
De appartementen worden standaard voorzien van de M-43 videofoon met 4,3 inch scherm. De bewoners kunnen tegen meerprijs kiezen voor de M-70 met 7 inch scherm of de M-70Wifi, die aan de smartphone gekoppeld kan worden.

Nelec maakt schema
De installateur krijgt een schema op maat en Nelec stelt de adressen in op alle 220 videofoons. De huisnummers worden op de verpakkingen geschreven. Voor iedere bewoner is er een op dik papier gedrukte gebruiksaanwijzing in het Nederlands, zodat iedereen precies weet hoe de videofoon werkt.