Navigatie

Voor de installateur

Voordat de installateur begint heeft hij een offerte gemaakt. Een maand of zes na het maken van de offerte, krijgt hij opdracht om over zes maanden te starten. Als eindelijk het werk start moet de installateur nog maar zien of de buizen lopen als gepland, of de bestaande kabels inderdaad bruikbaar zijn, of het belpaneel op de juiste hoogte is getekend en of hij op zijn leverancier kan rekenen.

Duidelijke offerte
Nelec staat de installateur van het begin tot het einde bij. Het begint met een duidelijke offerte, waarin duidelijk staat wat voor buitenpost, welke hulpmaterialen en welke videofoon aangeboden worden. Onbelangrijke onderdelen worden in de offerte niet genoemd. Als een buitenpost bijvoorbeeld bestaat uit modules, frontjes en ramen, dan vat Nelec dit samen als “een complete inbouw buitenpost opgebouwd uit een aluminium module met kleuren camera, luister/spreek eenheid, uitgang voor deuropener en 12 beldrukkers met verlichte naamschilden”. De installateur geeft door hoeveel verdiepingen er zijn en hoe hij de bedrading wil aanleggen. Nelec maakt voor iedere offerte een schets van het gebouw en een kabelindeling, zodat er later niet allerlei kosten bijkomen.

Overleg bij opdracht
Bij opdracht gaat de technicus van Nelec overleggen met de installateur en maakt een schema op maat, waar alle aansluitingen instaan. Als het materiaal geleverd moet worden, zet Nelec de buitenposten in elkaar en verzorgt de adressering van alle videofoons. De huisnummers worden op de verpakking geschreven. De bevestigingsplaten en de connectoren van de videofoons worden uit de verpakking gehaald, zodat de installateur het project hiermee kan afmonteren. De installateur kan de relatief kostbare videofoons zo lang mogelijk op een bewaakte plek bewaren en op het laatste moment op de bevestigingsplaten klikken.

Hulp bij uitvoering
Als de monteur tijdens de installatie vragen heeft, weet de technicus van Nelec precies wat er speelt en zorgt hij ervoor dat alles zo snel mogelijk wordt opgelost. Als het nodig is, komt de technicus ter plekke helpen. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht, tenzij de monteur er echt met de pet naar heeft gegooid. Het is de bedoeling, dat alles voor de installateur soepel verloopt, zodat hij de volgende keer weer voor Nelec kiest.

Na oplevering
Nelec verkoopt al bijna 25 jaar intercoms en heeft ervaring met drie verschillende merken. Sinds 2010 werkt Nelec met BTicino en dit blijkt echt een kwaliteitsmerk te zijn. De geïnstalleerde systemen werken meteen en na oplevering is de uitval praktisch nihil. BTicino is bijzonder secuur tijdens de productie en voert bij iedere stap diepgaande controles uit.