Navigatie

BTicino

In 1936 richtten de gebroeders Arnaldo, Luigi en Ermanno Bassani het bedrijf Ticino Elektrische Schakelaars op. Het bedrijf produceert elektrische componenten voor woonhuizen en maakt vooral na de oorlog periodes van grote groei mee. In 1989 fuseert het bedrijf als BTicino met Legrand, een groot Frans elektrotechnisch conglomeraat. In 2001 introduceert BTicino de tweedraads SCS bus voor domotica en deurvideo.

Het hoofdkantoor staat in Varese (Italie) en herbergt 1500 werknemers. De vestiging in Erba (ten noorden van Milaan) zorgt voor de ontwikkeling en productie van deurvideo. Het bedrijf heeft vestigingen in ruim 60 landen. Nelec is in 2010 groothandel van BTicino deurvideo voor Nederland geworden.

De strategie van BTicino is marktaandeel te winnen met kwaliteit, technologie en Italiaans design.

Kwaliteit bij BTicino
Bij BTicino worden alle videofoons en alle belpanelen uitvoerig getest bij iedere stap in het productieproces. Een robot controleert de elektronica door op alle printplaten razendsnel met twee naalden ieder component en iedere soldering door te meten. BTicino houdt zelfs de productie bij toeleveranciers in de gaten met online testapparatuur.

Deurtelefoons en videofoons van BTicino
BTicino heeft een zeer uitgebreid programma met deurcommunicatie. Er zijn allerlei soorten buitenposten en er is voor iedere entrée een passende oplossing. Voor in de woning zijn er budget deurtelefoons zoals de T-40 tot en met high-end videofoons zoals de M-70. Het handige is, dat alle buitenposten, deurtelefoons en videofoons op dezelfde tweedraads bus passen. Alles op deze site valt dus onder een en hetzelfde systeem.

Niet-tweedraadssystemen van BTicino
De oudere systemen van BTicino met meer aders worden door Nelec niet verhandeld. Verder heeft BTicino een afwijkend bus-systeem voor grote projecten in Azië, maar dat wordt in Nederland niet verkocht.