Navigatie

Opdracht Amsterdam 402 woningen 24 mrt 2020

In 2004 werd het Kwartier opgeleverd, een hele nieuwe wijk naast het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid. BPF BouwInvest was de projectontwikkelaar en de aannemers waren N.J. de Nijs & Zonen en Bot Bouw. Nelec had een aanbieding gedaan voor de deurvideo, maar de opdrachtgever had Colmar voorgeschreven.

Zestien jaar later zijn de Colmar videofoons aan vervanging toe. Nu kiest de opdrachtgever wèl voor Nelec en voor BTicino deurvideo. Het gaat om de blokken Koploper, Vaandeldrager en Winnaar. De 33 portieken krijgen ieder een Serie 150 buitenpost voor externe beldrukkers. De bestaande drukkers worden hergebruikt. De 402 appartementen worden ieder voorzien van een M-50b videofoon.

Nelec gaat het project samen met de installateur in kaart brengen. Nelec maakt voor ieder portiek een schema op maat, zodat de monteurs niet hoeven te puzzelen als ze aan de slag gaan. Nelec programmeert alle videofoons en doet op iedere doos een sticker met zowel het huisnummer als het voorgeprogrammeerde digitale adres.