Navigatie

Opdracht Utrecht 487 woningen 4 mrt 2020

Nelec heeft opdracht gekregen voor project Gerbrandystraat in Utrecht. Het project heeft in totaal 487 appartementen, waarvan 200 studentenwoningen. Het wordt uitgevoerd met BTicino deurvideo.

Blok A heeft 205 appartementen, die ieder een M-50b krijgen. Blok C heeft 82 appartementen met een M-50b. Ieder blok krijgt een Serie 160 buitenpost.

Informatie
Op de plek van het vroegere belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht verrijst een kleine nieuwe woonlocatie met 488 huurappartementen, ontworpen door Van der Linde Architecten.

Het voormalige kantoor van de fiscus langs de spoorlijn richting station Overvecht ligt op het kruispunt van de drukke Talmalaan, Brailledreef en Kardinaal de Jongweg.
De 488 appartementen worden verspreid over drie gebouwen. Een ervan is een woontoren in de vorm van een “V” met 19 woonlagen. Hierin komen 205 woningen. De andere twee gebouwen, respectievelijk 1 gebouw langs de spoorlijn met 200 studenten woningen (7 bouwlagen) en het andere gebouw langs de Gerbrandystraat van 5 woonlagen waarin 83 woningen komen.

De nieuwbouw vormt een soort driehoek: tussen de gebouwen komt een verhoogd binnenterrein met daaronder een parkeerstalling/garage. Het binnenterrein komt op een vlonder, welke ca. vier meter boven de begane grond peil ligt. Van de 488 appartementen zijn er 200 studentenunits, van gemiddeld 25 vierkante meter. De overige woningen zijn starterswoningen, met een grootte van tussen de 50 en de 63 vierkante meter. De studentenunits komen langs het spoor te staan en krijgen aan de buitenkant metalen beplating en worden voorzien van veel glas.