Navigatie

Deurbel.nl

Nelec was van 2012 tot 2019 dealer van GSM intercoms en voerde dit merk onder de vlag van deurbel.nl.

De bezoeker belt aan bij een woning en het belpaneel belt het mobiele nummer van de smartphone van de bewoner. De smartphone van de bewoner gaat over en geeft live beeld van de camera van het belpaneel. De bewoner kan praten met de bezoeker en de deur openen. De bewoner hoeft hiervoor niet thuis te zijn, maar kan overal ter wereld op zijn mobieltje gebeld worden.

Voor iedere woning twee nummers
Per woning kan de bewoner twee nummers opgeven. Dit kunnen mobiele nummers of vaste lijn nummers zijn. Als er op het eerste nummer niet wordt opgenomen na vier keer overgaan, belt het belpaneel automatisch naar het tweede nummer.

Smartphone, mobiel of vaste lijn
Als de bewoner een Android smartphone met frontcamera heeft, kan hij zien wie er voor de deur staat. Verder kan hij praten met de bezoeker en de deur openen. Als de bewoner een ander mobieltje of een vaste lijn heeft, kan hij alleen praten met de bezoeker en de deur openen.

Thuiskomen
Als de bewoner zijn elektronische sleutel voor het belpaneel houdt, wordt de deur geopend, nadat het belpaneel razendsnel gecontroleerd heeft of de sleutel in zijn geheugen zit.

Beheer
Voor iedere woning houdt het belpaneel de naam, twee telefoonnummers en een aantal elektronische sleutels bij. Deze gegevens kunnen eenvoudig gewijzigd worden door in te loggen op deurbel.nl, de wijzigingen in te voeren en de gegevens op te sturen naar het belpaneel. De wijzigingen worden via het GSM/3G netwerk naar het belpaneel verstuurd.