Navigatie

Tegui

Nelec is sinds 1999 importeur van Tegui in Nederland. Tegui is een Spaanse fabrikant van deurtelefoons en videofoons. De fabriek is gevestigd in Pamplona. Tegui maakt deel uit van de Legrand groep, een groot Frans elektrotechnisch conglomeraat. Sinds 2010 verkoopt Nelec ook deurtelefoons en videofoons van BTicino. Deze Italiaanse fabrikant maak deel uit van dezelfde groep maar is vele malen groter dan Tegui. BTicino produceert behalve videofoons ook schakelmateriaal en domotica. De producten worden over de hele wereld verkocht. Het bedrijf onderscheidt zich door constante innovatie en hoge kwaliteit. Die kwaliteit begint bij het ontwerp. Het bedrijf hanteert zeer strenge eisen bij materiaal- en componentkeuze. Bij de productie is een total quality controlesysteem van kracht.

Onvergelijkbare systemen
Het deurvideo systeem van Tegui heeft zich na veertien jaar ruimschoots bewezen. De videofoons worden aangesloten op een bus van vijf aders. Het is een geadresseerd systeem wat wil zeggen dat de installateur in iedere toestel het adres instelt . Bij de overdracht van beeld en spraak wordt van analoge technieken gebruikt gemaakt. Er kunnen maximaal twee videofoons per woning gemonteerd worden. Er gelden beperkingen voor het maximum aantal woningen en maximum aantal belpanelen. BTicino werkt met een bus van twee aders. Deze techniek is tien jaar geleden geïntroduceerd. De bus is niet gepolariseerd waardoor de twee aders niet verkeerd kunnen worden aangesloten. Het is eveneens een geadresseerd systeem, maar het beeld en de spraak zijn volledig gedigitaliseerd. Het systeem kan bijna oneindig uitgebreid worden. Er zijn minder aders nodig en er is minder kans op fouten en storingen.

De toestellen
Tegui heeft één mooie deurtelefoon en één mooie videofoon, die leverbaar is met zwart/wit of kleurenbeeld. Het volume van de bel kan niet veranderd worden. De toestellen hebben een tweede belsignaal. De videofoon wordt op een bevestigingsplaat geklikt. Er is geen uitgang voor een extra bel. BTicino heeft een uitgebreid programma deurtelefoons en videofoons. Er is keuze van economy toestellen tot handsfree en tot zeer chique touchscreen videofoons. Alle toestellen hebben een tweede belsignaal en instelbaar belvolume. De toestellen hebben meerdere ringtones en een uitgang voor een extra bel. Sommige toestellen kunnen gecombineerd worden met het domotica systeem van BTicino. Alle toestellen (behalve T-5) hebben ringleidingfunctie voor een gehoorapparaat. Alle videofoons worden op een bevestigingsplaat geklikt. Alle toestellen van BTicino worden met twee aders aangesloten en hebben volledig gedigitaliseerd beeld en geluid.

De buitenposten
Tegui heeft buitenposten voor externe beldrukkers en buitenposten met keypad, waar de bezoeker het huisnummer intoetst. De keypad buitenpost is leverbaar in aluminium of RVS.
BTicino levert ook dit soort buitenposten en aluminium of RVS, maar heeft ook moderne buitenposten met touch bediening, die geschikt zijn voor huisnummers met lettertoevoegingen. BTicino biedt veel meer keuze. De kwaliteit is hoger dan bij Tegui en het materiaal is veel moderner. Bovendien hebben wij als importeur goede ervaring met de waterbestendigheid van BTicino.

Ga naar Tegui site