Buurstede te Almelo 145 woningen

2014-05-22

GBM_13-0757

Roskamstraat 7 t/m 279, 7602 JX Almelo

Tech specs Meer informatie

deurstation: Serie 140V met separate CCTV camera
Videofoons: 145 M-40 videofoons
Oplevering intercom: 2014

Projectgegevens
Roskamstraat 7-279
7602 JX Almelo
Bouwjaar: 1993

Projectomschrijving
Woonzorgcentrum Buurstede is begin jaren negentig gebouwd. Voor die tijd een uniek project. De combinatie van zelfstandig wonen en zorg met een centrale ontmoetingsruimte en een activiteitenaanbod binnen één complex was nieuw. Bijzonder was ook dat echtparen lang samen konden blijven wonen, ook als een van de twee zorg nodig had. Dat was voor toenmalig staatssecretaris Hedy d’ Ancona reden genoeg de uitnodiging aan te nemen om Buurstede officieel te openen. Ook toenmalig koningin Beatrix kwam er een kijkje nemen.

Grootschalige vernieuwing
Buurstede ligt aan de Roskamstraat op de hoek van de Ootmarsumsestraat en Kolthofsingel en telt 138 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. Op dit moment wordt het woonzorgcentrum grootschalig vernieuwd. Met als doel de woningen toekomstbestendig te maken. Want in de toekomst moeten ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Alleen mensen met een zware zorgindicatie komen nog in aanmerking voor een verpleeghuis. Zo worden alle appartementen van nieuwe moderne keukens voorzien. Daarbij hebben de huurders een ruime keuze in uitvoering en kleur- en materiaalkeuze. De keukens zijn onderrijdbaar en aanzitbaar te maken en daarmee geschikt voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel.

De installatie
Het gebouw was voorzien van een systeem van Verkerk, dat zusteroproep en intercom combineert. De technische dienst van Nelec heeft de bedrading ter plekke geïnspecteerd. De langste afstand in het gebouw bedroeg 150 meter en het oude systeem had een verdeelpunt in iedere vleugel van het gebouw. De installateur heeft op advies van Nelec de bedrading van het deurstation naar die verdeelpunten vervangen door systeemkabel. Vanaf de verdeelpunten naar de woningen is de bestaande kabel gebruikt. De installateur had een week uitgetrokken om de installatie te maken.

×