Lijstersingel te Capelle ad IJssel 35 woningen

2016-02-25

GBM_16-0097

Lijstersingel 50 t/m 118, 2902 JB Capelle a/d IJssel

Tech specs Meer informatie

Chronologisch verslag van het vervangen van een oude installatie.

Op 10-02-2016 vraagt de VvE met spoed een prijs aan bij de installateur voor het vervangen van de oude Atea intercom installatie. De aanvraag gaat vergezeld van foto’s die de VvE heeft gemaakt. De installateur krijgt niet de gelegenheid om de bedrading en kabelloop te inspecteren.

Op 16-02-2016 moet de offerte opnieuw gemaakt worden, maar nu zonder de aangeboden bewakingscamera. Er zit al een bewakingscamera die de VvE wil hergebruiken.

Op 25-02-2016 krijgt Nelec opdracht van de installateur.

Op 15-03-2016 worden de spullen afgeleverd bij de installateur, die de volgende dag aan de slag gaat en de nieuwe BTicino installatie op 22-03-2016 oplevert.

Op 06-04-2016 melden enkele bewoners dat het beeld toch niet helemaal in orde is. De bewoners kunnen pas op 18-04-2016 de monteur van Nelec ontvangen. Hij plaatst enkele versterkers en verhelpt het probleem, dat veroorzaakt was doordat een bepaalde afstand overschreden werd. Dit had voorkomen kunnen worden als het gebouw goed in kaart was gebracht.

Op deze foto is te zien, dat het deurstation een extra, loze module heeft om het gat van het oude deurstation af te dekken.

De installateur krijgt bij dit project eigenlijk nauwelijks de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij Nelec willen we liefst alles grondig voorbereiden om problemen bij de uitvoering en achteraf te voorkomen. Maar uiteindelijk bepaalt de klant wat er gebeurt en je kan ook prima tijdens de uitvoering een gebouw in kaart brengen.

Het is dan wel handig als de monteur overlegt met Nelec, zodat wij kunnen kijken of alles voldoet aan de systeemeisen. De technische dienst van Nelec komt ook graag langs om ter plekke even mee te kijken. Maar we begrijpen ook dat een echt elektromonteur het liefst alles zelf oplost.

In de woningen ontstaat een kale plek op de muur als het oude grote Atea toestel wordt gedemonteerd. De nieuwe videofoon is een stuk kleiner en daarom wordt er bij iedere videofoon een witte kunststof afdekplaat van 250 x 250 mm geleverd.

×