The Edge te Nieuwegein 138 woningen

2011-09-19

GBM_11-258

Nederhoeve , 3438 LH Nieuwegein

Tech specs Meer informatie

deurstation: Serie 60V color
Videofoons: M-10C Noordwijk
Opgelevering intercom: november 2011

Projectgegevens
Opdrachtgever: AM Wonen BV, Utrecht
Adres: Nederhoeve 2-125, 3438 LH Nieuwegein
Aannemer BAM Woningbouw Utrecht
Start bouw: Najaar 2009

Projectomschrijving

Het woningcomplex ‘The Edge’ bestaat uit twee gebouwen met ieder een Serie 60V anti-vandaal keypad deurstation. De 138 appartemeneten zijn voorzien van M-10C videofoons met kleurenbeeld. Begin december 2010 is de eerste paal geslagen. Het gebouw met 139 appartementen vormt het markante sluitstuk van het woongebied Blokhoeve.

The Edge telt acht verschillende typen appartementen, van starterwoningen tot ruime drie- en vierkamerappartementen, in grootte variërend van 57 m2 tot 127 m2.

Architectenbureau Groosman Partners heeft in haar ontwerp rekening gehouden met de specifieke locatiekenmerken. “Bij alles wat we maken, kijken we naar de verborgen schoonheden van een gebied en zorgen voor een goede inpassing in de omgeving”.

De ruime opzet aan de achterzijde van het gebouw biedt de bewoners de rustige en vriendelijke woonomgeving die zij verlangen. Aan deze zijde van het gebouw liggen de buitenruimtes van de appartementen. De tapsvormige balkons vormen een golvend decor voor het binnengebied.

De inrichting van het binnengebied is parkachtig met bloesembomen en grasperken. De voorgevel is zodanig ontworpen dat er geen verkeersgeluiden in het gebouw kunnen doordringen. Tegelijkertijd heeft het gebouw een geluidwerende functie voor de bewoners van Blokhoeve.

Aan de westzijde heeft een innovatieve oplossing om geluid te ‘absorberen’ bijgedragen aan de markante vormgeving. Verticale geluidsabsorberende lamellen vormen een krachtige, bijzondere gevel. De ‘binnengevel’ aan de zijde van de wijk is juist heel vriendelijk en transparant van karakter.

“Aan deze zijde van het gebouw zijn de buitenruimtes van de woningen gelegen. Deze tapsvormige balkons vormen een golvend decor voor het binnengebied. Ook wordt er veel glas toegepast, zodat een sympathieke, tijdloze gevel ontstaat”.

Aan de inrichting van het binnengebied is ook speciale aandacht geschonken. “Het is immers de overgang van het gebouw naar de aangrenzende buurt. Ik ben uitgegaan van de voor Nieuwegein zo herkenbare kersenboomgaarden. In een parkachtig ruimte met veel groen van kersenbomen en grasperken wordt op een subtiele manier ruimte en uitzicht gemaakt”.

site http://www.the-edge-wonen.nl/mainMenu

Architect
Groosman Partners Architecten
Schouwburgplein 34
3012 CL Rotterdam
Nederland
Site

×