Wieldrecht te Sprang-Capelle 18 woningen

2020-03-09

0GBM_98-020

Hendrikus Chabotstraat 82, 5161 EK Sprang-Capelle

Tech specs Meer informatie

Gecertificeerde installateurs en gedegen service

In het Noord-Brabantse Sprang-Capelle, onderdeel van Gemeente Waalwijk, staat het comfortabele appartementencomplex Wieldrecht. De lichte woningen hebben het uitzicht op een parkje en de vijftiende-eeuwse stompe toren van de Sint Nicolaaskerk. Rien Stoffels is de voorzitter van VvE Wieldrecht en zeer tevreden over de nieuwe intercominstallatie in het hele gebouw. “Ik kom zelf uit de Elektrotechniek en weet als geen ander dat een goed product valt of staat bij de installatie.”

Bij de nieuwbouw van het appartementencomplex Wieldrecht in
1998 is destijds een videofoon-installatie aangelegd. Na 22 jaar trouwe dienst vertoont het systeem kuren. Voorzitter van de VvE Wieldrecht, Rien Stoffels, gaat op onderzoek uit naar een geschikte vervanging. Het merk blijkt niet meer te bestaan in Nederland, maar na een korte speurtocht op internet belandt hij bij de toenmalige importeur Nelec uit Amsterdam. Stoffels besluit om direct contact op te nemen. “Dit gesprek verliep heel positief,” aldus de voorzitter.

“Nelec werkt alleen met gecertificeerde en dus de beste installateurs. Dus dat verhaal sprak me direct aan. De service heeft zich bewezen.”

Geen nieuwe dure kabels
Er volgt een afspraak met Nelec om de huidige installatie van Wieldrecht te bekijken en het nieuwe systeem te tonen. De adviseur stelt vast dat de bestaande bedrading geschikt is voor nieuwe tweedraads videofoons. Ook legt hij duidelijk alle mogelijkheden uit en vertelt dat een erkende elektro installateur de montage doet. “Dit betekende dat we geen nieuwe dure kabels hoefden te trekken. En het nieuwe getoonde toestel beviel direct,” vertelt Stoffels. “Naast een strak en degelijk uiterlijk, functioneerde het nieuwe systeem naar wens, met een haarscherp beeld en een kraakhelder geluid.” De voorzitter mag een werkend demonstratiepaneel houden om tijdens de jaarvergadering van de VvE aan de andere leden te laten zien.

Unanieme stem in de VvE
Rien Stoffels vraagt natuurlijk meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven. Tijdens de jaarlijkse VvE-vergadering wordt unaniem voor het systeem van Nelec gestemd. Dit komt niet alleen door de kwaliteit van beeld en geluid, maar ook de vormgeving. Stoffels: “De andere modellen deden wat goedkoper en een beetje plastic aan, terwijl de prijzen niet zoveel uiteenlopen. Dus de keuze was gauw gemaakt.”

Nauwkeurige installatie
Via de importeur wordt hij in contact gebracht met een gecertificeerde installateur in de buurt, de firma Viveen uit Arkel. Een gecertificeerde installateur geeft een VvE de garantie dat de installatie goed gebeurt. Op korte termijn komt een installateur van Viveen de situatie ter plekke opnemen om een offerte uit te brengen. De VvE besluit vervolgens direct om met Viveen in zee te gaan. “Uiteindelijk is de installatie binnen een dag gepiept. Tot volle tevredenheid van alle bewoners”.

Extra garantie
De installatie van een nieuw intercomsysteem is voor veel VvE’s een flinke investering, daarom is een goede garantie noodzakelijk. “Bij de standaardgarantie van het product komt nog eens twee jaar extra garantie als het intercomsysteem is geplaatst door een gecertificeerde installateur. Reden genoeg om als VvE voor een gecertificeerde installateur te kiezen. Het geeft je extra waar voor je geld en een gerust gevoel,” aldus de voorzitter.

Getailleerd schema van Nelec
Nelec, de importeur, maakt voor elk gebouw een gedetailleerd schema van alle bedrading. Hierop kan de installateur precies zien hoe de installatie plaats moet vinden. Dit schema is niet alleen in het begin handig, maar het kan ook goed van pas komen, mocht er ooit een reparatie nodig zijn. Iedere monteur kan zo exact zien hoe de draden lopen. Bovendien helpt dit schema ook bij een nieuwe installatie in de toekomst. Rien Stoffels: “Nelec had voor ons in 1998 een schema op maat gemaakt en kon dit ruim 20 jaar later zo tevoorschijn toveren, indrukwekkend!”

Tevreden bewoners
Hoe zit het met de bewoners van Wieldrecht? “Alle bewoners van de 18 appartementen in de Wieldrecht zijn diktevreden over het nieuwe intercomsysteem. Een aantal bewoners heeft gekozen voor videofoons met Wi-Fi, die beeld en geluid doorschakelen naar hun smartphone. De rest heeft standaard videofoons. Alle videofoons kregen een mooie nieuwe fraai vormgegeven afwerking, want het oog wil ook wat.”

Tip van de voorzitter:
“Een goed product alleen is niet genoeg. Een goede installatie, en garantie op die installatie, dat zijn twee belangrijke punten waar je als VvE goed naar moet kijken.”

×