Bitron intercomsysteem vervangen

Renovatie? Vervang het oude intercomsysteem met BTicino

In de jaren 90 was Nelec de importeur van Bitron intercomsystemen in Nederland. De systemen die in deze periode zijn geplaatst, zijn inmiddels aan vervanging toe. Helaas is Bitron sinds 2000 niet meer verkrijgbaar in Nederland, maar wij bieden het BTicino intercomsysteem aan, waarmee de oude Bitron kan worden vervangen. De bestaande bedrading van Bitron kan goed worden gebruikt voor het tweedraadssysteem van BTicino. Dat scheelt veel werk.

Bitron vervangen, in 3 stappen geregeld met Nelec

Een oud intercomsysteem van Bitron vervangen? Wij helpen je, met praktische ondersteuning:

1 Werktekening op maat

Wij zoeken voor jouw project het oude schema op maat en maken een nieuwe werktekening. Zo weet je precies wat er moet gebeuren.

2 Direct aan de slag

Je krijgt alle producten op tijd geleverd, netjes gesorteerd, voorgeprogrammeerd én gelabeld met het huisnummer op de doos van de videofoon. Zo kun je direct aan de slag.

3 Ondersteuning stand-by

Kom je er toch niet uit? Onze technici staan voor je klaar. Bel ze en ze zien op de werktekening precies waarmee jij bezig bent. Zo kunnen ze je direct helpen en kun jij de klus afmaken.

Bitron auto-elektronica

Het oude Bitron komt uit Turijn, Italië. Hier werd in 1968 de eerste videofoon gemaakt. De afdeling die zich bezighield met de videofoons, was onderdeel van de Bitron-groep waar veel elektronica voor de auto-industrie werd gemaakt. Veel technieken van die autosector werden ook toegepast in de intercoms. Zo waren de deurstations van Bitron niet per se waterdicht en daar was de fabrikant maar wat trots op. Het systeem kon namelijk nat worden zonder problematische gevolgen, net als auto-elektronica.

Specialist in deurvideo

Nelec nam in 1991 het importeurschap van Bitron over van AEG Nederland. Door veel kennis en ervaring op te doen, werden we een specialist in deurvideo. We begrepen hoe we installateurs een uitstekende projectbegeleiding moesten geven. Daardoor stonden we met Bitron binnen enkele jaren in de top drie van deurvideomerken in Nederland.

Bitron niet meer verkrijgbaar

In 1999 stapten we over naar de videofoon systemen van Tegui. Vanzelfsprekend bleven we die eerste periode wel de bestaande Bitron installaties ondersteunen. Inmiddels zijn er geen Bitron producten meer verkrijgbaar. Dat betekent dat wanneer een onderdeel defect is, de hele installatie vervangen moet worden. Gelukkig is de oude bedrading geschikt voor het tweedraadssysteem van BTicino

Onderhoud van Bitron? Wij helpen je

Krijg jij te maken met het onderhoud van een Bitron intercomsysteem? Neem dan contact met ons op. We hebben jarenlang met dit merk gewerkt en weten hoe het systeem in elkaar zit. We denken met je mee en kunnen je adviseren over het vervangen van oude Bitron installaties door moderne BTicino videofoons. Wil jij dat ook? Laten we dan samen aan de slag gaan met jouw renovatieproject.

Disclaimer

Nelec is een concurrent van Bitron en heeft geen enkele relatie met Bitron. Alle merken, logo’s, productnamen en -afbeeldingen van Bitron worden slechts gebruikt in vergelijking met de producten die Nelec verhandelt.

Kan de bestaande bedrading opnieuw gebruikt worden?

Nelec levert intercom niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande gebouwen. Onze videofoons kunnen meestal worden aangesloten op de bestaande bedrading van het oude intercomsysteem. Dit bespaart zowel tijd als geld. Voor de duidelijkheid: alle woningen moeten meedoen en de kabel moet vooraf gekeurd worden.

We werken samen

Bij elk project zoeken we samen met de installateur uit hoe het gebouw in elkaar zit. We maken een schets, checken de maximale kabellengte en sturen een offerte.

Duidelijk en compleet

Nelec rekent voor elk gebouw precies uit welke artikelen nodig zijn. Deze lijst met artikelen wordt vertaald naar een offerte die in één oogopslag duidelijk moet zijn. Daarom worden hier geen onbelangrijke onderdelen en artikelcodes in vermeld.

Geprogrammeerd en geadresseerd

Nelec verzorgt de adressering van de videofoons en vermeldt het huisnummer op de doos. Het deurstation wordt in elkaar gezet en geprogrammeerd. En de installateur krijgt een duidelijke, Nederlandstalige installatiewijzer bij de artikelen.

“Bij lastige installaties kan ik altijd Erik bellen, ook wel de Wikipedia van Nelec.“

Martin Barto van Barto Elektro

794

Referenties online

6.900

Projecten afgerond

208

Installatiewijzers op maat

6.100

Tevreden klanten