“Intercoms installeren was niet mijn favoriete klus, maar met de hulp van Nelec wordt alles eenvoudig.”

Review Barto Elektro over Nelec

Er komt meer kijken bij het aansluiten van een videofoon dan bij het monteren van een lichtpunt. Je moet niet alleen de twee aders aansluiten, maar je krijgt ook te maken met adressering, videosignaal, stroomafname enzovoort. Barto Elektro uit Deventer over hoe Nelec dit aanpakt…

Vrijblijvend contact Meer informatie

“Eerlijk gezegd had ik altijd een bloedhekel aan intercoms”

Martin Barto heeft een eenmansbedrijf Barto Elektro en opereert in Deventer en omstreken. Sinds vier jaar werkt hij samen met Nelec installeert hij intercoms van hoge kwaliteit van het merk BTicino. In de jaren voor zijn samenwerking met Nelec installeert Barto weinig tot geen intercoms. “Eerlijk gezegd had ik altijd een bloedhekel aan intercoms, maar dealer Nelec maakt het overzichtelijk”, aldus Martin Barto zelf. Inmiddels heeft hij al verschillende projecten met succes afgerond.

Eerste grote project

Zijn eerste project was een intercom voor een VvE met 44 woningen. Martin neemt contact op met vertegenwoordiger Karim van de firma Nelec die direct bij hem langs komt en met wie hij een “plan de campagne” maakt. Hij krijgt een duidelijk overzicht van hoe alle bedrading loopt in het pand, compleet met aansluitschema’s. “Over elk detail is al nagedacht. Dan is het alleen nog een kwestie van alles goed aansluiten, volgens het schema,” aldus Martin, “en dat werkt heel makkelijk.”

Overzichtelijk schema’s

In 2016 krijgt Barto de vraag van een VvE of hij ook de hele installatie van intercoms doet. Aangezien hij er weinig ervaring mee heeft en er ook weinig interesse in heeft, is zijn eerste reactie niet al te positief. Dan hoort hij van een collega over de goede samenwerking met Nelec. Wat doet de dealer precies? “Nelec maakt de klus overzichtelijk, helpt de installateur, zorgt dat het allemaal geprogrammeerd is, maakt duidelijke schema’s, en ik dacht: dat moet ik hebben!”, vertelt Martin Barto als hij uitlegt hoe hij bij Nelec is beland.

Nelec weet raad

Prompt gaat het bij deze eerste klus mis. Of beter, het dreigt mis te gaan, maar gelukkig zit er bij Nelec een expert die hij te allen tijde kan bellen. “Bij lastige installaties kan ik altijd Erik bellen, ook wel de Wikipedia van Nelec. Hij is de techneut die alles oplost. Ook bij deze eerste klus. Wat er mis ging? Als je op de bel van nummer 10 drukte, dan ging de bel bij nummer 12 over. Dat wil je niet! Dat was even zweten. Maar Erik ging stap voor stap alles na en al snel kwamen we erachter dat er ergens een verkeerd verbindinkje zat. Zo opgelost.”

Makkelijk per mail

De meeste installaties lopen echter heel soepel. Eenvoudige installaties mailt Barto door, dan maakt Nelec een plan, zonder dat iemand van Nelec hoeft te komen kijken. Nu heeft de installateur ruime ervaring met intercoms, maar dan nog is het een veilig gevoel dat hij altijd kan rekenen op steun. Barto: “Maar zeker in het begin was deze gedetailleerde voorbereiding van Nelec voor mij een uitkomst. Anders was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen.”

Nelec denkt mee

Bij de elektra-installateur schiet nog een andere anekdote te binnen. Martin herinnert zich een offerte voor een intercom van een VvE in 2018 voor 16 woningen. Deze opdracht zou in 2019 worden uitgevoerd, precies op het moment dat er een nieuwe serie intercom-huistoestellen van het merk BTicino op de markt kwam. Deze toestellen beschikten voor een kleine meerprijs over extra functies, zoals Wi-Fi waarmee je op je mobiele telefoon kunt zien wie er voor de deur staat. “Nelec had natuurlijk die oude toestellen gewoon kunnen leveren, maar heeft toen eerlijk verteld dat er een nieuwe serie aankwam met handige extra functies.” Martin is een van de eerste installateurs die deze nieuwe serie plaatst en de VvE is heel tevreden met de extra’s die ze normaal niet hadden gehad. Kortom: “Nelec is veel meer dan een verkoopverhaal. Dat merk je dan.”

Nelec maakt voor ieder gebouw een schema op maat, waarmee je meteen aan de slag kan

Nelec adviseert je hoe de kabels het beste door het gebouw kunnen lopen en hoe de bestaande bedrading gebruikt kan worden. Nelec maakt voor ieder gebouw een schema op maat met alle videofoons en alle aders. Alle videofoons worden voorgeprogrammeerd en krijgen een geprinte sticker met het huisnummer op de doos.

1

Duidelijke offerte

Als je een project hebt, maakt Nelec graag een offerte. We gaan dan samen uitzoeken hoe het gebouw in elkaar zit. Je krijgt binnen een dag een duidelijke offerte

2

Uitzoeken hoe het gebouw in elkaar zit

Bij opdracht checkt Nelec de offerte met de installateur. Misschien moet de situatie nog een keer bekeken worden of is er een handiger indeling. Dan maakt Nelec het schema op maat. Het wordt met de kleurenprinter gedrukt en als pdf gemaild.

3

De monteur kan meteen aan de slag

In het schema op maat staat precies hoe de monteur in ieder appartement de videofoon moet aansluiten. De videofoons zijn voorgeprogrammeerd en hebben een sticker met het huisnummer op de doos. Het deurstation, de voeding en de deuropener staan ook in het schema.

Door kritische en onnozele vragen te stellen, wist ik direct dat de verkoper van Nelec verstand van zaken had, begreep wat wij nodig hadden en niet alleen wilde verkopen.

Penningmeester VvE Kasteeltoren
5879

Projecten in Nederland

585

Referentieprojecten met schema's

143

Nederlandstalige installatiewijzers

22

Typen gedrukte gebruiksaanwijzingen

Alles is al helemaal uitgepuzzeld

Met het schema op maat kan je meteen aan de slag. Alle videofoons zijn voorgeprogrammeerd en iedere videofoon heeft een geprinte sticker met het huisnummer op de doos. Er zitten duidelijke installatiewijzers bij en voor de bewoners zijn er gebruiksaanwijzingen in het Nederland. Als je Nelec belt, haalt de medewerker van Nelec het schema op maat tevoorschijn. Je hoeft niet uit te leggen welke spullen je hebt en je kan snel weer verder.

×