Informatie

Review Barto Elektro over Nelec

Met elektronische sleutels en draadloos beheer

Er komt meer kijken bij het aansluiten van een videofoon dan bij het monteren van een lichtpunt. Je moet niet alleen de twee aders aansluiten, je krijgt ook te maken met adressering, videosignaal, stroomafname, enzovoort. Installateur Barto Elektro uit Deventer deelt hier zijn ervaring met Nelec.

bticino main

“Eerlijk gezegd had ik altijd een bloedhekel aan intercoms”

Martin Barto van Barto Elektro opereert in Deventer en omstreken. Sinds een paar jaar werkt hij samen met Nelec en installeert hij de kwaliteitsintercoms van BTicino. In de jaren voor deze samenwerking installeerde Barto weinig tot geen intercoms. “Eerlijk gezegd had ik altijd een bloedhekel aan intercoms, maar Nelec maakt het overzichtelijk”, aldus Martin Barto zelf. Inmiddels heeft hij al verschillende installatieprojecten van intercoms met succes afgerond.

Overzichtelijke schema’s

Dat eerste project met Nelec begon toen Barto in 2016 de vraag van een VvE kreeg of hij ook de hele installatie van intercoms doet. Hij had er weinig ervaring mee en weinig interesse in dus Bart reageerde niet al te positief. Totdat hij van een collega over de goede samenwerking met Nelec hoorde bij intercominstallaties. Wat Nelec, de distributeur, precies doet? “Nelec maakt de klus overzichtelijk, helpt de installateur, zorgt dat het allemaal geprogrammeerd is en maakt duidelijke schema’s. Ik dacht toen: dat moet ik hebben!”, vertelt Martin Barto als hij uitlegt hoe hij bij Nelec is beland.

Nelec weet raad

Alleen, bij die eerste klus ging het al mis. Of eigenlijk, het dreigde mis te gaan maar gelukkig zitten bij Nelec altijd technici stand-by die gebeld kunnen worden. “Bij lastige installaties kan ik altijd Erik bellen, ook wel de Wikipedia van Nelec. Hij is de techneut die alles oplost. Ook bij die eerste klus. Wat er misging? Als je op de bel van nummer 10 drukte, dan ging het over bij nummer 12. Dat wil je niet! Dat was wel even zweten maar Erik ging stap-voor-stap alles na. Zo kwamen we er al snel achter dat er ergens een verkeerd verbindinkje zat. Zo opgelost!”

Makkelijk per mail

De meeste installaties lopen echter heel soepel. Eenvoudige installaties mailt Barto door en Nelec maakt een plan zonder dat iemand op locatie hoeft te komen kijken. Nu heeft de installateur inmiddels een ruime ervaring met intercoms, maar dan nog is het een veilig gevoel dat hij altijd kan rekenen op de steun van Nelec. Barto: “Zeker in het begin was deze gedetailleerde voorbereiding van Nelec voor mij een uitkomst. Anders was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen.”

Nelec denkt mee

Bij de elektrainstallateur schiet nog een andere anekdote te binnen. Martin herinnert zich een offerte voor een intercom van een VvE in 2018 voor 16 woningen. Die opdracht zou in 2019 worden uitgevoerd, precies op het moment dat er een nieuwe serie BTicino intercom-huistoestellen op de markt kwam. Tegen een kleine meerprijs boden die toestellen extra functies, zoals wifi waarmee je op je mobiel kunt zien wie er voor de deur staat. “Nelec had natuurlijk die oude toestellen kunnen leveren, maar heeft toen eerlijk verteld dat er een nieuwe serie aankwam met handige, extra functies.” Martin is een van de eerste installateurs die deze nieuwe serie plaatst en de VvE is heel tevreden met de extra’s die ze anders niet hadden gehad. “Nelec is veel meer dan een verkoopverhaal, dat merk je dan.” aldus Martin.

Nelec maakt voor ieder gebouw een schema op maat, waarmee je meteen aan de slag kan

Nelec adviseert je hoe de kabels het beste door het gebouw kunnen lopen en hoe de bestaande bedrading gebruikt kan worden. Nelec maakt voor ieder gebouw een schema op maat met alle videofoons en alle aders. Alle videofoons worden voorgeprogrammeerd en krijgen een geprinte sticker met het huisnummer op de doos.

Duidelijke offerte

Als je een project hebt, maakt Nelec graag een offerte. We gaan dan samen uitzoeken hoe het gebouw in elkaar zit. Je krijgt binnen een dag een duidelijke offerte.

Uitzoeken hoe het gebouw in elkaar zit

Bij opdracht checkt Nelec de offerte met de installateur. Misschien moet de situatie nog een keer bekeken worden of is er een handiger indeling. Dan maakt Nelec het schema op maat. Het wordt met de kleurenprinter gedrukt en als pdf gemaild.

De monteur kan meteen aan de slag

In het schema op maat staat precies hoe de monteur in ieder appartement de videofoon moet aansluiten. De videofoons zijn voorgeprogrammeerd en hebben een sticker met het huisnummer op de doos. Het deurstation, de voeding en de deuropener staan ook in het schema.

“Bij lastige installaties kan ik altijd Erik bellen, ook wel de Wikipedia van Nelec.“

Martin Barto van Barto Elektro

6.900

Projecten afgerond

208

Installatiewijzers op maat

6.100

Tevreden klanten

482

BTicino producten