Tegui intercom vervangen

Deurvideo vervangen in bestaande bouw

Tussen 1999 en 2011 zijn veel appartementencomplexen voorzien van een Tegui deurvideo. Nu de levensduur van dit deurvideo systeem, doorgaans zo’n vijftien tot twintig jaar, op zijn einde loopt, moeten veel ervan worden gerenoveerd of vervangen. Nelec staat klaar om je met ons advies en onze service te helpen.

Geef Nelec ondersteuning voor installateurs bij renovatie en onderhoud?

Het vervangen van een intercomsysteem is een complexe klus die veel vakkennis vereist. Niet elke installateur heeft hier dagelijks mee te maken, maar de deskundigen van Nelec wel. Daarbij hebben wij ook alle originele werktekeningen bewaard. Daarmee kunnen we de installateur ondersteunen bij de voorbereiding van een renovatieklus en begeleiden we hem als hij vragen heeft tijdens de uitvoering van de installatie.

Geeft Nelec service op maat en staan de technici stand-by?

Met een op maat uitgewerkte werktekening met alle aders maken we voor jou duidelijk wat er moet gebeuren en waar. Ook zorgen we ervoor dat de materialen voorgeprogrammeerd zijn en dat alle dozen voorzien zijn van een sticker met het juiste huisnummer. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel ons dan, wij hebben technici stand-by staan die mee kunnen kijken op de werktekening en jou telefonisch door het project heen loodsen.

Hoe lang gaat een intercominstallatie mee?

De levensduur van een intercominstallatie is doorgaans vijftien tot twintig jaar.

Wat is een goed alternatief voor Tegui?

Inmiddels zijn al veel Tegui installaties vervangen door BTicino. De vijfdraads bedrading van Tegui kan meestal hergebruikt worden voor het tweedraadssysteem van BTicino. De hele installatie moet dan vervangen worden.

Wat is het voordeel van BTicino ten opzichte van Tegui?

Het BTicino tweedraadssysteem is veel betrouwbaarder dan het systeem van Tegui, waardoor het aantal storingen en de reparatiekosten na vervanging flink omlaag gaat.

Wat zijn de mogelijkheden bij storing van Tegui intercomsystemen?

Nelec heeft nog een aantal onderdelen van de Tegui op voorraad, waarmee het bestaande systeem eventueel kan worden gerenoveerd. Echter is zo’n reparatie voor de eigenaar van het pand een flinke kostenpost: de monteur moet eerst komen om de storing te bekijken en een tweede keer terugkomen om de bestelde vervanging te monteren. Een nieuwe BTicino installatie levert daarentegen een aantrekkelijke besparing op.

Zijn alle onderdelen van de Tegui nog te vervangen?

Nee, sommige Tegui onderdelen zijn niet meer leverbaar. Doordat we alle oude werktekeningen keurig hebben bewaard, kunnen wij je op basis daarvan altijd een passende oplossing bieden, bijvoorbeeld met een BTicino installatie.

De voordelen van werken met Nelec

De medewerkers van Nelec zijn erop gebrand altijd de best mogelijke service te leveren, vanaf het moment dat het eerste contact met de klant is gelegd tot lang na de afronding van het project.

We werken samen

Bij elk project zoeken we samen met de installateur uit hoe het gebouw in elkaar zit. We maken een schets, checken de maximale kabellengte en bekijken welke materialen er nodig zijn.

Duidelijk en compleet

Nelec rekent voor elk gebouw precies uit welke artikelen nodig zijn. Deze lijst met artikelen wordt vertaald naar een offerte die in één oogopslag duidelijk moet zijn. Daarom worden hier geen onbelangrijke onderdelen en artikelcodes in vermeld.

Geprogrammeerd en geadresseerd

Nelec verzorgt de adressering van de elektronische sleutels en vermeldt het huisnummer op de doos. Het toegangscontrole systeem wordt in elkaar gezet en geprogrammeerd. En de installateur krijgt een duidelijke, Nederlandstalige installatiewijzer bij de artikelen.

“Bij lastige installaties kan ik altijd Erik bellen, ook wel de Wikipedia van Nelec.“

Martin Barto van Barto Elektro

794

Referenties online

6.900

Projecten afgerond

208

Installatiewijzers op maat

6.100

Tevreden klanten