• D 30/09/2020
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Testimonial VvE Kasteeltoren

VvE Kasteeltoren ging voor de keuze en installatie van een nieuw intercomsysteem in zee met Nelec en Barto Elektro en is zeer te spreken over de samenwerking.

Hoe kwam de VvE terecht bij Nelec?
De Vereniging van Eigenaren Kasteeltoren in Apeldoorn met 22 appartementen heeft een intercominstallatie uit 1998 die aan vervanging toe is. Penningmeester van de VvE, de heer Jan Timmner, gaat op internet op zoek naar een modernere intercom, een gedegen merk en een betrouwbare firma voor de installatie. Hij maakt drie afspraken met de leverancier van het oude merk, met BTicino en met tussenpersoon Nelec uit Amsterdam.

Persoonlijke en gedegen service
“Tegenwoordig gaat veel via telefoon en mail, maar ik hou ervan om mensen recht in de ogen te kijken, dus heb ik een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek” aldus de heer Timmner. “Een vriendelijke medewerker van Nelec, Karim, is bij mij thuis gekomen. Dat was een heel prettig gesprek waarbij ik alle informatie kreeg die ik nodig had.” Tijdens dit bezoek wordt uitgezocht hoe de bedrading loopt in het gebouw en op basis daarvan krijgt de VvE een advies over de mogelijkheden. Ook nodigt Nelec de penningmeester uit om twee weken later samen met de voorzitter naar de informatiedag VvE Belang te komen in Apeldoorn.

Informatiedag VvE Belang
Jaarlijks organiseert VvE Belang gratis informatiebijeenkomsten met workshops en lezingen voor appartementseigenaren en bestuurders van VvE’s. Daar staan mensen uit de branche met kennis van zaken en kun je terecht met vragen. VvE Kasteeltoren is lid van VvE Belang. Het afgelopen jaar was deze informatiedag toevallig in Apeldoorn. De penningmeester en de voorzitter gaan naar de informatiedag en laten zich hier uitgebreid informeren over alle mogelijke intercominstallaties. Het merk BTicino is ook aanwezig en een werkende demo wordt getoond. Aan het einde van de dag vragen ze Nelec een offerte uit te brengen voor een nieuwe intercominstallatie.

Een goed gevoel is belangrijk
Jan Timmner vertelt dat hij veel kritische vragen had en dat Nelec met een duidelijk verhaal kwam. “Het allerbelangrijkst bij een gesprek met een verkoper is dat je een goed gevoel krijgt,” aldus de penningmeester. “Ik heb net als vele andere VvE’s geen verstand van techniek, dus dat wil je met een gerust hart uit handen kunnen geven”. Nelec komt met drie betrouwbare partijen voor de installatie. Met twee installateurs uit de regio wordt een afspraak gemaakt voor een bezoek en een offerte inclusief montage.

Een goed product valt of staat bij vakkundige installatie
Uiteindelijk valt de keuze voor de installatie op Barto Elektro, een partij uit de regio. Deze keuze komt op de eerste plaats voort uit vertrouwen en op de tweede plaats een net iets voordeliger kostenplaatje. Timmner: “Maar je maakt de keuze bovenal op gevoel van vertrouwen.” Barto Elektro heeft de totale installatie van videofoons in alle 22 appartementen en het deurstation beneden in de toegangshal binnen een dag geregeld. “Alles werkt optimaal, dus iedereen is tevreden.”

Tips VvE’s?
– kijk op internet en lees je in
– bezoek een beurs en stel kritische vragen
– bekijk werkende demo’s: hoe werkt en voelt het?
– vraag meerdere offertes aan
Timmner: “Door kritische en onnozele vragen te stellen, wist ik direct dat de verkoper van Nelec verstand van zaken had, begreep wat wij nodig hadden en niet alleen wilde verkopen.”