Informatie

Oude Aiphone intercom vervangen door BTicino deurvideo

Testimonial VvE Kasteeltoren

VvE Kasteeltoren ging voor de keuze en installatie van een nieuw intercomsysteem in zee met Nelec en Barto Elektro en is zeer te spreken over de samenwerking.

bticino main

Persoonlijke en gedegen service

“Tegenwoordig gaat veel via telefoon en mail, maar ik hou ervan om mensen recht in de ogen te kijken, dus heb ik een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek” aldus de heer Timmner. “Een vriendelijke medewerker van Nelec, Karim, is bij mij thuis gekomen. Dat was een heel prettig gesprek waarbij ik alle informatie kreeg die ik nodig had.” Tijdens dit bezoek wordt uitgezocht hoe de bedrading loopt in het gebouw en op basis daarvan krijgt de VvE een advies over de mogelijkheden. Ook nodigt Nelec de penningmeester uit om twee weken later samen met de voorzitter naar de informatiedag VvE Belang te komen in Apeldoorn.

Hoe kwam de VvE terecht bij Nelec?

De Vereniging van Eigenaren Kasteeltoren in Apeldoorn met 22 appartementen heeft een intercominstallatie uit 1998 die aan vervanging toe is. Penningmeester van de VvE, de heer Jan Timmner, gaat op internet op zoek naar een modernere intercom, een gedegen merk en een betrouwbare firma voor de installatie. Hij maakt drie afspraken met de leverancier van het oude merk, met BTicino en met tussenpersoon Nelec uit Amsterdam.

Duidelijke installatiewijzer en technici stand-by

Voor de installatie van Noralsy toegangscontrole reken je op Nelec. We nemen samen met jou het gebouw door zodat je weet wat je nodig hebt. Dan maken we voor het project een werktekening op maat; een schema waarin exact en duidelijk vermeld staat wat de monteur moet doen. In de bijgeleverde installatiewijzer staan de montageinstructies. Zo kan de monteur de installatie gemakkelijk en snel uitvoeren. En heeft hij toch nog een vraag? Dan staan onze technici stand-by en kijken mee in de werktekening. Dat is de begeleiding van Nelec.

Een goed gevoel is belangrijk

Jan Timmner vertelt dat hij veel kritische vragen had en dat Nelec met een duidelijk verhaal kwam. “Het allerbelangrijkst bij een gesprek met een verkoper is dat je een goed gevoel krijgt,” aldus de penningmeester. “Ik heb net als vele andere VvE’s geen verstand van techniek, dus dat wil je met een gerust hart uit handen kunnen geven”. Nelec komt met drie betrouwbare partijen voor de installatie. Met twee installateurs uit de regio wordt een afspraak gemaakt voor een bezoek en een offerte inclusief montage.

Een goed product valt of staat bij vakkundige installatie

Uiteindelijk valt de keuze voor de installatie op Barto Elektro, een partij uit de regio. Deze keuze komt op de eerste plaats voort uit vertrouwen en op de tweede plaats een net iets voordeliger kostenplaatje. Timmner: “Maar je maakt de keuze bovenal op gevoel van vertrouwen.” Barto Elektro heeft de totale installatie van videofoons in alle 22 appartementen en het deurstation beneden in de toegangshal binnen een dag geregeld. “Alles werkt optimaal, dus iedereen is tevreden.”

Tips VvE’s?

  • kijk op internet en lees je in
  • bezoek een beurs en stel kritische vragen
  • bekijk werkende demo’s: hoe werkt en voelt het?
  • vraag meerdere offertes aan

Timmner: “Door kritische en onnozele vragen te stellen, wist ik direct dat de verkoper van Nelec verstand van zaken had, begreep wat wij nodig hadden en niet alleen wilde verkopen.”

Nelec maakt voor ieder gebouw een schema op maat, waarmee je meteen aan de slag kan

Nelec adviseert je hoe de kabels het beste door het gebouw kunnen lopen en hoe de bestaande bedrading gebruikt kan worden. Nelec maakt voor ieder gebouw een schema op maat met alle videofoons en alle aders. Alle videofoons worden voorgeprogrammeerd en krijgen een geprinte sticker met het huisnummer op de doos.

Duidelijke offerte

Als je een project hebt, maakt Nelec graag een offerte. We gaan dan samen uitzoeken hoe het gebouw in elkaar zit. Je krijgt binnen een dag een duidelijke offerte.

Uitzoeken hoe het gebouw in elkaar zit

Bij opdracht checkt Nelec de offerte met de installateur. Misschien moet de situatie nog een keer bekeken worden of is er een handiger indeling. Dan maakt Nelec het schema op maat. Het wordt met de kleurenprinter gedrukt en als pdf gemaild.

De monteur kan meteen aan de slag

In het schema op maat staat precies hoe de monteur in ieder appartement de videofoon moet aansluiten. De videofoons zijn voorgeprogrammeerd en hebben een sticker met het huisnummer op de doos. Het deurstation, de voeding en de deuropener staan ook in het schema.

“Door kritische en onnozele vragen te stellen, wist ik direct dat de verkoper van Nelec verstand van zaken had, begreep wat wij nodig hadden en niet alleen wilde verkopen.“

Penningmeester VvE Kasteeltoren

774

Referenties online

6.900

Projecten afgerond

208

Installatiewijzers op maat

6.100

Tevreden klanten

Ook een gedegen keuzen maken als VvE met Nelec?

Bij Nelec zijn we experts in intercomsystemen, en met onze kennis en service helpen we ook graag VvE’s. We zoeken uit wat past bij het gebouw, hoe de bedrading loopt en of die hergebruikt kan worden. Maar ook brengen we in kaart wat jullie nodig hebben en wat past bij de wensen. We brengen jullie in contact met een gerenommeerde installateur en zorgen ook dat hij goed geïnformeerd en voorbereid is. Met uitstekende service en complete ondersteuning helpen wij jullie een gedegen keuze te maken voor een nieuw intercomsysteem van het gebouw.

Vertel me meer