• D 11/04/2016
    Datum van oplevering

BPT BV failliet

Op 24-07-2015 is BPT BV te Helmond (Noord-Brabant) door de rechtbank in Oost-Brabant failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr.drs. D.D. Dielissen-Breukers. Dit nieuws dook vandaag pas op.

Nu blijkt dat er in Helmond een BPT BV en een B.P.T. BV zijn. Concurrent B.P.T. BV en Equipton Nederland BV zijn niet failliet. Equipton heeft doorgegeven niet meer de exclusieve vertegenwoordiger van BPT te zijn. De failliete BPT was actief in de in de sector van architecten, ingenieurs, technisch ontwerp en advies, keuring en controle.

geduchte concurrent
Equipton was jarenlang een geduchte concurrent van Nelec. Equipton had een aardige positie opgebouwd in vooral Twente en de achterhoek. De in Sesto al Reghena (noord-Italië) gevestigde fabrikant BPT is in 2011 overgenomen door een fabrikant van beveiliging en automatisering. De nieuwe eigenaar wilde niet exclusief zaken doen met Equipton en levert nu vanuit België aan de Benelux.

BPT vervangen
Wat te doen als je een defect toestel van BPT hebt? Nelec raadt aan de gehele installatie te vervangen door een nieuwe installatie. De toestellen van BPT zijn op zijn minst vijf à zes jaar oud. Nelec beveelt de videofoons van BTicino aan en geeft in geval van vervanging van BPT een speciale projectkorting. De M-40 videofoon van BTicino is een interessante kandidaat. Als dit toestel kleiner is dan de oude, kan er een kunststof afdekplaat op maat geleverd worden.