Kwaliteit, technologie en Italiaans design

BTicino

In 1936 richtten de gebroeders Arnaldo, Luigi en Ermanno Bassani het bedrijf Ticino Elektrische Schakelaars op. Het bedrijf produceert elektrische componenten voor woonhuizen en maakt vooral na de oorlog periodes van grote groei mee. In 1989 fuseerde het bedrijf als BTicino met Legrand, een groot Frans elektrotechnisch conglomeraat. In 2001 introduceerde BTicino de tweedraads SCS bus voor domotica en deurvideo.

Het hoofdkantoor staat in Varese (Italië) en herbergt 1500 werknemers. De vestiging in Erba (ten noorden van Milaan) zorgt voor de ontwikkeling en productie van deurvideo. Het bedrijf heeft vestigingen in ruim 60 landen. Nelec werd in 2010 groothandel van BTicino deurvideo voor Nederland.

De strategie van BTicino is marktaandeel te winnen met kwaliteit, technologie en Italiaans design.

Kwaliteit bij BTicino

Bij BTicino worden alle videofoons en alle belpanelen uitvoerig getest bij iedere stap in het productieproces. Een robot controleert de elektronica door op alle printplaten razendsnel met twee naalden ieder component en iedere soldering door te meten. BTicino houdt zelfs de productie bij toeleveranciers in de gaten met online testapparatuur.

Deurtelefoons en videofoons van BTicino

BTicino heeft een zeer uitgebreid aanbod aan deurcommunicatie. Er zijn allerlei soorten deurstations met voor iedere entree een passende oplossing. Voor in de woning zijn er budget deurtelefoons zoals de T-6 tot en met high-end videofoons zoals de M-50W. Het handige is dat alle deurstations, deurtelefoons en videofoons op dezelfde tweedraads bus passen. Alles op deze site valt dus onder een en hetzelfde systeem.

Niet-tweedraadssystemen van BTicino

De oudere systemen van BTicino met meer aders worden door Nelec niet verhandeld. Verder heeft BTicino een afwijkend bus-systeem voor grote projecten in Azië, maar dat wordt in Nederland niet verkocht.

Wij weten wat er komt kijken bij het installeren van BTicino

Wij begrijpen dat jij misschien niet iedere dag met BTicino werkt, maar wij zijn er wél dagelijks mee bezig. Dus snappen we ook dat je geen zin hebt om je helemaal in te lezen. Daarom zoeken wij alles voor je uit. Wij bieden je totale ontzorging met de beste apparatuur en volledig uitgewerkte schema's: van het deurstation tot en met het laatste appartement.

1

Schema op maat

Wij maken voor jouw project een duidelijk schema op maat met alle aders. Zo weet je precies wat er moet gebeuren.

2

Direct aan de slag

Je krijgt alle BTicino producten netjes gesorteerd, voorgeprogrammeerd én gelabeld met het huisnummer. Zodat je meteen aan de slag kan.

3

Ondersteuning kijkt mee

Kom je er toch niet uit? Onze technici staan altijd klaar om je te helpen. Zij zien op het projectschema precies waar jij mee bezig bent. Het resultaat: de klus is snel geklaard.

Nelec is veel meer dan een verkoopverhaal. Dat merk je.

Martin Barto van Barto Elektro
5879

Projecten in Nederland

143

Nederlandstalige installatiewijzers

60

Landen met vestiging BTicino

585

Referentieprojecten met schema's

×