• D 18/01/2012
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het gerelateerde merk

Eerste indrukken uit Italië

Erba ligt 100 kilometer ten noorden van Milaan in een bergachtig gebied. Het ligt niet ver van het meer van Como. Het was er 17 januari met minus vier graden celcius een stuk kouder dan in Nederland.

De delegatie van Nelec en Legrand uit Nederland wordt ontvangen door de export manager Europa, de product marketting manager, de algemeen marketting manager en de hoofdingenieur.

Wat heel erg opvalt, is hoe grondig er onderzoek wordt gedaan naar bijvoorbeeld bestendigheid tegen vocht en water (FILM), geluidseigenschappen in een speciale geluidsstudio en naar de mechanische eigenschappen van de deurstations.

De productie vindt gedeeltelijk plaats in Erba. Er is een productiehal met SMD prints waar electronica-prints worden gemaakt en een hal waar assemblage wordt verricht. De productie is tot in detail uitgekiend, alle handelingen en componenten zijn tot in detail vastgelegd. Er staan machines om alle componenten van alle prints automatisch stuk voor stuk te testen. Daarnaast vindt er een functionele test plaats, waarmee de werking van de complete print wordt gecontroleerd.