• D 25/08/2015
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Klanten Nelec besparen tijd

Een videofoon van BTicino zit goed verpakt in een kartonnen doos met daarbij een bevestigingsplaat, een connector en een gebruiksaanwijzing. Niks mis mee. zou je zeggen.

Maar de installateur, die bezig is met een nieuwbouw project, heeft eigenlijk iets anders nodig. Tijdens de bouw duurt het een tijd voordat de installateur aan de slag kan met de deurvideo. Pas als de buizen aangelegd zijn, kan hij zijn systeemkabel trekken. Pas als de muren van de woningen af zijn, kan hij de bevestigingsplaten bevestigen en de systeemkabel op de connectoren monteren. Pas als de woningdeuren erin zitten en op slot gaan, kan de installateur de videofoons op de bevestigingplaat klikken. Want videofoons ‘verdwijnen’ als de woningen niet op slot zitten. Pas als de woning opgeleverd wordt, geeft de installateur de gebruiksaanwijzingen voor de bewoner aan de opdrachtgever.

Klanten Nelec besparen tijd
Nelec maakt alle dozen open om de adressering van de videofoons aan te brengen. Op dat moment legt Nelec de bevestigingsplaat en de connector apart. De Frans-Duits-Engels-Italiaanse gebruiksaanwijzing wordt verwijderd. Het huisnummer en de adressering worden op de dozen geschreven.

De installateur krijgt de videofoons, de bevestigingsplaten en de connectoren apart geleverd. Hij kan nu zelf bepalen wanneer hij de bevestigingsplaten en connectoren monteert. In het schema op maat van Nelec staan alle aders. Hij kan de installatie alvast testen door met één videofoon een rondgang te maken.

De kostbare videofoons zelf bewaart hij tot het laatste moment op een veilige plek. Vlak voor oplevering klikt hij in iedere woning een videofoon. De laatste pagina van het Nelec schemaboek is de Nederlandse gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Deze kan de installateur zelf kopiëren, printen of als pdf versturen.

(in het verleden voegde Nelec tientallen exemplaren van de gebruiksaanwijzing aan het schemaboek toe, maar die raakten altijd zoek – vandaar dat de installateur ze zelf moet printen.