• D 21/08/2016
    Datum van oplevering

Nelec bestaat 25 jaar

25 jaar deurvideo
Nelec is opgericht in 1991 en bestaat 25 jaar. In ’91 waren videofoons analoog en had iedere woning zijn eigen bel-ader. Bij een grote flat gingen er dan honderd aders het gebouw in en die werden ook nog onderweg opgelast. In 1998 kwam de digitale videofoon, die werkte op een bus van vijf aders oftewel een geadresseerd systeem. Je kan vijf aders op vele, vele manieren verkeerd aansluiten. Sinds 2011 verkoopt Nelec tweedraads BTicino videofoons met gedigitaliseerd beeld en geluid. Link: https://www.nelec.com/LK/Folder_25jaar.pdf

Wat al die jaren hetzelfde is gebleven, is dat de installateur altijd op Nelec kan rekenen. Net zoals de klanten van de installateur op de installateur kunnen rekenen. Nelec maakt binnen een dag offerte, maakt een schema op maat, stuurt spullen binnen een dag op, is altijd telefonisch bereikbaar, heeft deskundig personeel en stuurt zonder gezeur een technicus om de monteur te helpen.

Zo doet Nelec het
De elektro-installateur krijgt een grote doos met een belpaneel, een voeding, kabel, videosplitters en tientallen videofoons. Van deze losse onderdelen maken de monteurs een werkende deurvideo installatie. Of het systeem goed werkt en goed blijft werken, is dus niet alleen afhankelijk van de onderdelen, maar juist ook van de montage. Om die reden bespreekt Nelec ieder gebouw vooraf met de installateur, maakt Nelec een schema op maat en programmeert alle onderdelen. De videofoons functioneren probleemloos en gaan jaren mee.

Feestje in de Velodrome
Nelec houdt van baanwielrennen en heeft zaterdagmiddag 3 september de Velodrome Amsterdam afgehuurd. Alle klanten zijn van harte welkom. Er zijn Italiaanse hapjes, je kan deelnemen aan een clinic baanwielrennen, een dj draait plaatjes, er zijn BTicino goodiebags, er is een lezing van oud profrenner Aart Vierhouten, er is een standje met de nieuwste BTicino snufjes en de hele crew van Nelec is aanwezig.

Velodrome Amsterdam
De wielerbaan heeft een lengte van 200 meter en is gemaakt van houten latten. De wielerbaan heeft een maximale hellingshoek van 47°. Je kan er heel hard fietsen zonder de bocht uit te vliegen en er worden snelheden van 70 km/u bereikt. Maar je moet in de bocht minimaal zo’n 30 à 35 km/u gaan anders schuif je naar beneden. Een baanfiets heeft een fixed gear, geen vrijloop, geen remmen en een andere geometrie dan een wegfiets. De crank zit hoger, de fiets is korter en daardoor wendbaarder en nerveuzer.
De wielerbaan ligt in Amsterdam bij afrit Sloten van de A4 en er is een groot gratis parkeerterrein. Het adres is Sloterweg 1045, postcode 1066 CD Amsterdam. Aanvang 3 september 2016 om 12:00 uur, einde 18:00 uur.

Clinics
Het leukste is natuurlijk zelf op een echte baanfiets op de steile houten baan te rijden. Er zijn zaterdagmiddag clinics om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt, dus verzeker je van een plek door je vooraf aan te melden. Bel Nelec of stuur een mailtje naar samantha@nelec.com. Zorg dat je 15 minuten van te voren gekleed en wel aanwezig bent met fietskleding en fietshandschoenen. Breng je eigen wielerschoenen met Shimano SPD-SL plaatjes mee, maar er zijn ook leenschoenen en leenhelmen. De clinics worden verzorgd door een ervaren trainer samen met oud profrenner Aart Vierhouten.

Zoon en dochter mee
Als er voldoende interesse is, komt er een aparte clinic voor kinderen vanaf 8 tot 15 jaar. Kinderen vanaf 15 jaar kunnen meedoen met de volwassenen.

klik op afbeelding voor groot formaat