Nelec geen dealer Intratone meer

14 mei 2019

In 2012 kwam Nelec in contact met Intratone, een Franse fabrikant van intercom via de GSM telefoon. Medewerkers van Nelec hebben direct de fabriek in de regio Nantes bezocht, het materiaal werd op voorraad gelegd en Nelec liet mooie glossy folders drukkers.

Nelec presenteerde deze nieuwe manier van aanbellen aan de installateur, maar die had nauwelijks interesse. Ook de VvE’s (vereniging van eigenaars) durfden het niet aan. Een deurvideo van Intratone is in aanschaf vele malen goedkoper dan een installatie met videofoons. Maar het verdienmodel van Intratone zit ‘m in de kosten van het maandelijkse abonnement, dat afhankelijk is van het aantal appartementen in het gebouw. Als je deze maandelijkse kosten omrekent naar tien, vijftien, twintig jaar dan lopen ze flink op.

Rond 2012/2013 had je alleen videobeeld als je een bepaald type smartphone had. De laatste jaren had je beeld via een App, die op iedere smartphone werkt.

De deurstations van Intratone kan je via het internet programmeren en de programmering wordt dan via het 4G netwerk automatisch naar het deurstation gestuurd. Zo programmeer je de namen en de nummers, en ook de poximity-sleutels. Intratone heeft ook stand-alone sleutelssystemen, die je via internet kan beheren. Nelec heeft er aardig wat verkocht.

Intratone heeft van het begin af aan niet gewild dat Nelec importeur zou worden. Nelec werd dealer en er zouden ook andere dealers komen. Zo werd Marenco uit Zevenbergen dealer, maar deze samenwerking werd al vrij snel verbroken. En nu is Nelec ook geen dealer meer.

Alle gebruikersaccount hangen onder de account van Nelec (deurbel.nl). Intratone stuurt binnenkort alle beheerders een e-mail, omdat Intratone alle gebruikersaccount wil aanpassen.