• D 19/03/2019
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Netatmo camera voor BTicino M-70Wifi

Legrand-BTicino, de Frans-Italiaanse fabrikant van elektrotechnische materialen, heeft najaar 2018 het Franse Netatmo overgenomen. Dat bedrijf is bekend door zijn smart home camera’s en thermostaten.

Smart home camera voor M-70Wifi
Dit is interessant voor klanten van Nelec, omdat de camera’s van Netatmo verbonden kunnen worden met de M-70Wifi van BTicino. De cloudserver van BTicino stuurt hiervoor nieuwe firmware naar alle M-70Wifi’s. Nelec heeft de verbinding met de Netatmo camera niet getest en ondersteunt deze functie daarom nog niet.

Legrand in de smart home-markt
De acquisitie van Netatmo maakt het voor Legrand mogelijk om zijn aanwezigheid in de smart home-markt te verstevigen en de ontwikkeling van connected oplossingen te versnellen. Legrand was al sinds 2015 aandeelhouder van het in 2011 opgerichte Netatmo en lijft het bedrijf nu helemaal in. Netatmo werkt al samen met bedrijven in de bouwsector via het partnerschapprogramma ‘with Netatmo’ om slimme geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die passen in de thuisinfrastructuur. Op deze manier heeft Netatmo samen met Legrand verschillende connected home management-oplossingen ontwikkeld.
Netatmo heeft 225 mensen in dienst, waarvan 130 ingenieurs. Het bedrijf genereert zo’n 45 miljoen aan omzet per jaar. Het beursgenoteerde Legrand heeft een jaaromzet van zo’n 5,5 miljard euro.

De vier product categorieën van Netatmo
Weather – De personal Weather Station inclusief accessoires (de Indoor Module, Rain Gauge en Wind Gauge)
Energy – De Smart Thermostat en Smart Radiator Valves, beide ontworpen door Phillipe Starck
Security – De beveiligingscamera’s Welcome voor binnen en Presence voor buiten
Air Care –Healthy Home Coach: de slimme klimaat monitor voor binnen