• D 21/05/2019
    Datum van oplevering

Nieuwe technicus draait volop mee

Er heerst topdrukte bij Nelec. Installateurs vertrouwen nu ook voor grote projecten op deurvideo van Nelec en dat levert veel werk op.

Technicus Wouter Hassing is in februari van dit jaar bij Nelec komen werken en hij is al helemaal een deurtelefoon-man geworden. Hij is verrassend snel heel goed geworden in het maken van schema’s op maat. Die schema’s worden op de PC gemaakt met een tekenprogramma. Ze moeten niet alleen technisch gezien kloppen, maar ook in één oogopslag gelezen kunnen worden door de monteur. De tekenaar ontwerpt de installatie en moet rekening houden met het maximale vermogen van de systeemvoeding, de maximale kabellengte en alle regels die gelden voor het BTicino systeem.

Wouter beantwoordt ook vragen van monteurs over de installaties, die hij getekend heeft en dat gaat hem ook goed af. Nelec heeft een geavanceerd systeem om gespreksnotities, e-mails, offertes en orders aan gebouwen te koppelen. Het doel is dat de klant nooit zijn vraag twee keer hoeft te stellen en dat het personeel van Nelec naadloos elkaars werk kunnen overnemen. Het kost voor ieder nieuw personeelslid altijd de nodige moeite en tijd, voordat hij dit systeem in de vingers heeft.