• D 22/10/2015
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Nieuwe videofoon op de beurs

Op de beurs Elektrotechniek is de nieuwe videofoon M-70 Bloemendaal gepresenteerd. Het toestel staat sinds kort ook op deze site. Binnenkort volgt meer informatie over de M-70M met beeldgeheugen.

De M-70W staat gepland voor 1 maart 2016. De W staat voor wifi. De M-70W kan inloggen op een wifi-netwerk. Als er aangebeld wordt, kan de bewoner via een app van BTicino thuis en onderweg gesprekken ontvangen, beelden zien en de deur openen. Voor beeld onderweg moet de bewoner wel een goede data-verbinding hebben.

M-70 Bloemendaal
Deze videofoon heeft een luxe touchscreen met daaronder vier capacitieve toetsen voor de basisfuncties. Als er aangebeld wordt, toont het grote 7 inch scherm messcherpe beelden van de video deurstation. Met een druk op de gesprekstoets begint de bewoner een handsfree gesprek en de M-70 heeft dus geen ouderwetse hoorn. De slanke videofoon (22,5 mm dun) is leverbaar met een behuizing in wit of antraciet. Het toestel heeft een discrete aanwezigheid in elk interieur.

Het aanraakscherm van de videofoon Bloemendaal biedt toegang tot het menu. De gebruiksvriendelijke Graphical User Interface leidt de bewoner – in het Nederlands – door alle extra functies en instellingen. Er is bijvoorbeeld voor zowel het belsignaal vanaf de video deurstation als voor het belsignaal van de voordeurdrukker keuze uit 16 verschillende ringtones.

De M-70 wordt aangesloten op de superieure 27 Volts tweedraads BTicino bus met volledig gedigitaliseerd beeld en geluid. Het 7 inch breedbeeld aanraakscherm is een fullcolour LCD met een breedbeeld ratio, die perfect aansluit bij de camera’s van de nieuwe generatie deurstations Serie 130,131, 140 en 160. De ruime kijkhoek van het beeldscherm geeft de bewoner vrijheid van beweging tijdens een gesprek op de videofoon. De ingebouwde luidsprekers hebben een sublieme geluidsweergave en een instelbaar volume. De microfoon is weggewerkt in de behuizing en zorgt in combinatie met de geïntegreerde signaalprocessor voor een comfortabele handsfree spraakverbinding. Voor mensen met een auditieve handicap heeft de M-70 standaard een ringleidingfunctie die het geluid overbrengt naar het gehoorapparaat.