• D 12/12/2015
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Nog steeds service voor Tegui

Nelec is in 2010 overgestapt van Tegui naar BTicino. Beide merken zitten in de Legrand-BTinino groep. Inmiddels verkoopt Nelec bijna geen nieuwe Tegui installaties meer, maar levert nog wel volop service op de tienduizenden Tegui videofoons, die door de jaren heen in Nederland zijn geïnstalleerd.

www.tegui.nl
Om het de installateur makkelijk te maken, heeft Nelec een aparte site gemaakt. Je kan daar alle schema’s, storingzoekers en principeschema’s gratis downloaden. Nelec heeft voor ieder project met deurvideo een schema op maat gemaakt en bijgehouden welke productschema’s daarbij horen. Nelec begon met Tegui in 1999 en heeft vanaf die tijd alle projectgegevens digitaal bijgehouden en kan alles terugvinden. Fabrikant Tegui kan bijna alle producten nog steeds leveren en Nelec heeft alles normaal gesproken op voorraad.

Nelec helpt de installateur graag
Maar Nelec is er niet om het werk van de installateur te doen. Als de monteur belt, moet hij wel zelf het schema downloaden en liefst printen. Klanten kunnen gratis een digitale kopie van de originele aansluitschema’s krijgen, maar voor niet-klanten brengt Nelec hiervoor kosten in rekening. Als de monteur geholpen wil worden, moet hij echt een schema hebben. Als het probleem niet telefonisch verholpen kan worden, moet er een afspraak gemaakt worden met de technische dienst van Nelec. Voor zo’n bezoek worden redelijke kosten in rekening gebracht. Link: http://www.tegui.nl/LK/2014_GBM-systeem.pdf