• D 15/12/2013
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Den Haag 104 woningen

Nelec heeft opdracht gekregen voor het leveren van honderdenvier M-10 Noordwijk videofoons en een deurstation Serie 70V. De installateur gaat maart 2014 beginnen. Het gebouw is bekend als Caland Tower en als Dokwerk1. Het adres is Calandstraat te Den Haag.

De opdrachtgever koos voor de serie 70V van BTicino, omdat deze deurstation de mogelijkheid biedt om aan te bellen bij huisnummers met letters. Dit is een project van Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij. De architect is Ludo Grooteman van Moke Architecten.

Projectinformatie
Dokwerk 1 is onderdeel van de nieuwe Laakhaven in Den Haag, een binnenstedelijk voormalig havengebied met een prettige ruige sfeer. Het blok staat aan de Calandstraat, de entree naar dit nieuwe woonwerkgebied. Het ontwerp verbindt de oude bedrijfspanden, benzinestations en brede drukke straatprofielen in de buurt met een zachtaardige sfeer van wonen, winkelen en een drankje drinken op het nieuwe buurtplein. Met een sterkte referentie naar het oorspronkelijke havengebied. Robuust en eerlijk.

Trots en robuust
Het gebouw heeft 4.000 m2 bedrijfsruimte op de onderste twee lagen, parkeren op de 2e en 3e verdieping en 128 woningen vanaf de 4e etage. Op de kop aan de Neherkade prijkt de fiere toren van 52 meter hoog. Hier en aan de Calandstraat is het gebouw robuust als een spiegeling van de wereld van de overkant. De buurtzijde is juist fijnmazig. Het stadsplein dat hier ligt is het nieuwe stedelijke hart van de buurt, met een transparante verbinding naar de straat.

Hoewel het blok een geheel is, lijken het vier kleinschaligere gebouwen met elk een eigen expressie. Een eigen gevelritme, kleur, kozijnen met wisselende kaders, metselwerk met veel reliëf en gevarieerde balkons. De appartementen hebben een eigen opgang, lift en hal waar de voordeuren op uitkomen. Ze zijn met tuinen en terrassen rondom vier kleine hoven georganiseerd. De woningentrees, de poort en een opbouw op het dak zijn glanzend rood. De poort is bijzonder verlicht, zodat het ’s avonds een extatisch rood welkom vormt als je thuiskomt van een hapje eten op het nieuwe buurtplein aan de achterzijde.

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de BTicino M-10 videofoon

   Dit is de BTicino gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-10 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer D-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino D-Rel deuropen relais. De D-Rel kan een potentiaalvrij contact schakelen of een 12 Vac deuropener direct sturen. Dit laatste is af te raden als de deur vaak bediend wordt. De D-Rel kan dezelfde P-waarde als een buitenpost krijgen of een eigen P-waarde. Het relais kan een bepaalde tijd schakelen of zo lang als de knop wordt ingedrukt.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-10 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-10 Noordwijk zw/w.

  • Installatiewijzer Serie 70V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 70V colorvideo deurstation met keypad. http://www.nelec.com/LKz/U2144B_Soft.pdf

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

 • Afmetingen