• D 14/10/2018
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het gerelateerde merk

Programma VvE belang 2018

Dinsdag 16 oktober vindt de eerste informatiebijeenkomst in 2018 van VvE Belang plaats in Rotterdam Ahoy. Er zijn lezingen over diverse onderwerpen en een informatiemarkt over alle zaken waarmee de VvE-bestuurder te maken krijgt: onderhoud en beheer, verzekeringen, energiebesparing en het bestuur van de VvE. Nelec en BTicino staan er samen om de VvE te informeren over renovatie van het intercom-systeem.
Bezoeken
Deze informatiebijeenkomst is – na aanmelding – vrij toegankelijk. U kunt zich nog aanmelden voor de bijeenkomsten in Utrecht (avond) op 5 november en Maastricht op 7 november.De overige bijeenkomsten zijn helaas volgeboekt. Bel Nelec even als u toch specifiek de informatiebijeenkomst wilt bezoeken voor Nelec.
Dagprogramma:
09.30 uur: ontvangst; de informatiemarkt is open! 10.45 uur: VvE-actualiteiten, zoals:
Nieuw klimaatakkoord
Aardgasloos
Laadpalen
Nieuwe ontwikkeling op gebied van Wet- en regelgeving
12.00 uur Lunch; gelegenheid voor bezoek informatiemarkt
13.15 uur: U kunt een keuze maken uit drie presentaties: 1. Rookgasafvoer renoveren? Of meteen aardgasloos? Hier zijn de tips! Veel VvE’s vragen zich af waarom het rookgaskanaal moet worden gerenoveerd? Hoe moet het dan met de ketel(s). Hoe pakken we dat aan? Of gaan we meteen naar een aardgasloos gebouw? Welke alternatieven zijn er? Wat is in onze situatie de beste oplossing? U krijgt een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk van de VvE.
2. Duurzaamheid en preventie zorgen voor langer woongenot in uw gebouw! Steeds meer VvE’s investeren in duurzaamheid en preventie. Of het nu gaat om zonnepanelen, warmtepompen, of laadpalen. En nieuwe investeringen brengen nieuwe risico’s met zich mee. Hoe beter u met de risico’s van de VvE omgaat, hoe fijner u er woont. Risico-experts geven u belangrijke tips en trucs.
3. Juridisch alles geregeld; van AVG tot digitaal stemmen – en meer! Komen de leden en het VvE-bestuur er samen niet uit? Dan gaat u naar de rechter. Hoe gaat die om met VvE-geschillen? Bijvoorbeeld als het gaat om overlast, privacy, langer zelfstandig wonen, stemrecht, verbouwingen, uitvoering onderhoud en medewerking, het opleggen van boetes bij overtredingen, etc. U krijgt een aantal voorbeelden van recente uitspraken.
14.15 uur: pauze en gelegenheid voor bezoek informatiemarkt
15.15 uur: u kunt een keuze maken uit drie presentaties:
1. Energiebesparing in uw VvE; zo krijgt u de leden mee! U wilt uw gebouw verduurzamen. Energiebesparing is daarvan een belangrijk onderdeel. U maakt een plan voor uw verduurzamingsproject, maar dan staat u voor een nieuwe uitdaging: hoe krijgt u de leden mee? Tips voor slimme communicatie, waardoor een gekwalificeerde meerderheid geen probleem hoeft te zijn! Is de VvE Energiebespaarlening iets voor uw VvE? Wat zijn de mogelijkheden?
2. De buren huren. Geen probleem?! In veel complexen wonen eigenaren en huurders naast elkaar. Dat roept vragen op. Moet verhuur onbeperkt mogelijk zijn, of moet dit juist aan banden worden gelegd? Wat zijn de regels en hoe is de praktijk? Welke rol speelt de bestemming hierbij? Hoe zorgen we ervoor dat huurders en eigenaars niet alleen naast maar ook mét elkaar wonen?
3. Zonnestroom voor uw VvE. Samen met de VvE Zonnecoach! Wat is zonnestroom en wat is mogelijk in uw complex? U staat voor een aantal technische, sociale, juridische en financiële uitdagingen. Wij bieden u de noodzakelijke handvatten. In het gebied waar Enexis Groep actief is, kan de VvE Zonnecoach u gratis helpen bij het gehele traject van onderzoek tot en met installatie. Woont u niet in Enexis-gebied? Dan kan VvE Belang u bijstaan in het traject.
16.15 uur: afsluiting programma met borrel en gelegenheid tot bezoeken informatiemarkt 17.00 uur: Einde bijeenkomst