• D 14/12/2015
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

S130V geschikt voor 96 drukkers

Op de beurs Elektrotechniek was de nieuwe Serie 130V al te zien. Deze deurstation is geschikt voor 96 externe beldrukkers, die door middel van DD-8 digitizers worden aangesloten.

Modulaire belpanelen voor thuismarkt
De grootste fabrikanten van deurvideo zitten in Italië en Spanje. In die landen worden vaak modulaire drukkerpanelen gebruikt. het deurstation is opgebouwd uit aluminium modules met drukkers en naamschilden. Op de naamschilden wordt vaak alleen het huisnummer vermeld. De aluminium panelen zijn wel stevig, maar absoluut niet vandaal-bestendig. Kennelijk is dat in die landen niet zo’n probleem.

Inbouwdrukkers Nederlands verschijnsel
In Nederland is het belpaneel vaak van trespa of van metaal. Er zit een camera met luister/spreek unit in en daaronder zit een rij met metalen inbouwdrukkers. De gegraveerde naamschilden zijn met schroeven bevestigd. De architect heeft alle vrijheid bij het ontwerpen van het belpaneel en bij een mutatie wordt er een nieuw naamschild gegraveerd. Goede inbouwdrukkers gaan lang mee en zijn zeer vandaalbestendig. De fabrikanten maken geen deurstations voor externe beldrukkers voor hun thuismarkt.

Druk van Nelec
Nelec heeft er bij BTicino van het begin af aan op aangedrongen om de nieuwe lijn deurstations S131V geschikt te maken voor externe beldrukkers. Er is zelfs een productmanager uit Italië komen kijken hoe een belpanel in Amsterdam er uit ziet. Uiteindelijk is-ie er dan – twee jaar na de introductie van de Serie 131V – de nieuwe Serie 130V. Geschikt voor 96 externe beldrukkers, die door middel van de nieuwe DD-8 digitizers worden aangesloten. Het is zelfs mogelijk de nieuwe deurstations te programmeren, waarbij je softwarematig kunt bepalen welke drukker bij welk appartement hoort. Nelec heeft inmiddels schema’s gemaakt en het materiaal is uit voorraad leverbaar.