• D 10/03/2015
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het gerelateerde merk

Service project Schiedam

Gisteren aan het einde van de middag belde een monteur, die bezig was met een renovatieproject van 42 woningen in Schiedam. Het gebouw kreeg een Serie 30 video deurstation met externe drukkers. Externe drukkers worden per acht stuks aangesloten op de D-8 digitizer en daar was er eentje vaan doorgebrand. De afbeelding rechts beneden is een D-8 digitizer.

De monteur moest vandaag door en hij moest dus vervangende onderdelen hebben. Of het defect veroorzaakt wordt door een productiefout of door een montagefout was op dat moment volslagen onbelangrijk. Bij Nelec proberen we dit soort schades zoveel mogelijk bij de fabrikant te achterhalen, maar eerst moet de monteur geholpen worden. Nelec kan materiaal opsturen per spoedzending, die dan de volgende dag voor 9:00 uur bezorgd wordt, maar de monteur zou al om 8:00 uur van kantoor wegrijden. Het was ook niet mogelijk het materiaal naar een van de bewoners van het project toe te sturen, omdat er geen contact was met de bewoners.

Uiteindelijk is vanmorgen een van onze magazijnmannen in de auto gestapt om zelf even van Amsterdam naar Schiedam te rijden. Nelec brengt geen kosten in rekening voor deze service. De monteur kreeg op tijd een complete vervangenhet deurstation en kon het defecte materiaal meteen meegeven. Nelec had anders de kosten van het terugsturen ook voor zijn rekening genomen. De nieuwe deurstation werkt naar behoren en er blijkt achteraf een D-8 digitizer defect te zijn. Nelec onderzoekt nog hoe dat nou precies kwam, maar zal de installateur geen kosten in rekening brengen. De installatie draait gedeeltelijk, de monteur moet nog een aantal stijgers aansluiten.

Nelec verhelpt storingen binnen een dag. De monteur krijgt van Nelec vakkundige telefonische assistentie. D’r kan altijd iets stuk gaan, Nelec bezorgd binnen een dag vervangende materiaal en komt dat desnoods zelf brengen.