• D 30/07/2019
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Spijt na BTicino via groothandel

Als je als installateur BTicino deurvideo koopt bij de reguliere groothandel, krijg je een pallet met spullen. Geen schema op maat, niks geprogrammeerd en nul service.

Een installateur die we hier niet zullen noemen, had een aanbieding van Nelec voor een flinke BTicino deurvideo installatie voor een VvE. Nelec was langs geweest om de bestaande bedrading van het gebouw in kaart te brengen en maakt voor ieder project een schema op maat. Hij besloot om het materiaal toch via de reguliere groothandel in te kopen om zo aan een of andere bonus te komen. Nelec was op zijn zachts gezegd ‘not amused’, omdat de technische dienst al tijd en moeite in het project had gestoken.

Enkele weken later wordt Nelec gebeld door de installateur, die de installatie inmiddels heeft aangelegd. De VvE is niet tevreden met de nieuwe BTicino installatie. De groothandel had het materiaal geleverd, maar kon hem niet helpen met de zware brom op de spraakverbinding. De installateur had de technische helpdesk van de fabriek gebeld, maar kon het probleem niet oplossen. De fabriek stuurt geen technische dienst ter plekke. De VvE weigert te betalen. De installateur vraagt nu of Nelec hem kan helpen het probleem op te lossen…

Over het algemeen liggen de prijzen van de Nelec en de reguliere groothandel niet ver uiteen. Nelec levert tegen concurrerende prijzen, maar kan niet op tegen die ene filiaalmanager van de reguliere groothandel, die een BTicino deurvideo installatie verkoopt voor inkoop plus tien procent. Daar staat tegenover dat de installateur altijd wint met het schema op maat van Nelec, de voorgeprogrammeerde videofoons van Nelec en de gratis technische assistentie van Nelec. Het is niet voor niks, dat Nelec meer BTicino videofoons verkoopt dan welke groothandel dan ook.

En die ene installateur? De technische dienst van Nelec gaat hem morgen ter plekke helpen. Normaal gesproken kost de technische assistentie van Nelec niks, maar in dit geval krijgt de installateur een gepeperde rekening.