• D 23/09/2021
  Datum van oplevering
 • B Tegui
  Het merk waar het over gaat

Tegui M-72 leverbaar

Na een plotselinge stop van de productie begin dit jaar, hebben we Tegui zover gekregen nog één keer de machines te laten draaien. Dat betekent dat u de M-72’s nu bij ons kunt bestellen. Maar de productie is eenmalig, dus raden we u aan er een paar extra in voorraad te nemen.
Tegui in nieuwe behuizing
Er zijn meer nieuwe ontwikkelingen. Nelec heeft Tegui gedurende ruim 10 jaar geleverd. In meer dan 50.000 appartementen door heel Nederland zitten Tegui videofoons. Als er eentje stuk gaat, wil je een nieuwe kunnen bestellen. Anders moet je de hele installatie vervangen. Als de eenmalige productie op is, gaan we daarom gebruikte M-72’s in een nieuwe behuizing leveren: de M-72 refurbished.

Ook sommige andere onderdelen van Tegui zijn niet meer leverbaar:

Deurstation Serie 500
Het deurstation Serie 500 is ontworpen in 1998 en de gebruikte digitale componenten worden niet meer gemaakt. Vervanger Serie 400 is wel leverbaar.

Digitizer van Serie 7
De digitizer van het Serie 7 deurstation wordt niet meer gemaakt, maar de Serie 100 met digitizer is wel leverbaar.

Andere Tegui componenten
Voedingen, videoverdelers en andere deurstations kunnen we gewoon uit voorraad leveren.

Tegui vervangen door BTicino
Gelukkig kunnen de oude Tegui vijfdraads installaties ook eenvoudig vervangen worden door BTicino tweedraads deurvideo. De kabels zijn geschikt voor hergebruik en van ieder gebouw met Tegui hebben wij een overzichtelijk kabelschema. BTicino staat voor kwaliteit: scherp beeld, een instelbare bel en de mogelijkheid van koppeling aan een smartphone. Nelec maakt altijd een schema op maat met alle aders, programmeert de videofoons en voorziet de doos van een sticker met huisnummer.

De voordelen van een nieuwe BTicino installatie zijn:

 • Minder onderhoud.
 • Kleurenbeeld in plaats van zwart/wit.
 • Instelbaar belvolume.
 • Handsfree praten in de woning.
 • Mogelijkheid koppelen smartphone.
 • Veel betere camera.