• D 24/01/2021
    Datum van oplevering
  • B Tegui
    Het merk waar het over gaat

Tegui M-72 wordt niet meer gemaakt

Nelec is in 2009 overgestapt op BTicino deurvideo en levert sindsdien Tegui alleen voor onderhoud aan bestaande installaties. Het gaat de laatste jaren vooral om voedingen, onderdelen van deurstations en om M-72 videofoons.
Tegui meldt ons overvallen te zijn door het nieuws dat een bepaald component van de M-72 niet meer leverbaar is. De M-72 is ontworpen in 1999 en gebruikt verouderde digitale technieken. Nu kan Tegui de M-72 niet meer maken en heeft besloten voor de Spaanse markt het daarbij te laten.
Nelec heeft als importeur een bindende afspraak dat de fabrikant vooraf moet waarschuwen als artikelen niet meer geproduceerd zullen worden. Dat is niet gebeurd en daardoor heeft Nelec geen buffervoorraad kunnen aanleggen. De fabriek onderzoekt nu of het niet toch mogelijk is om één laatste productie te draaien. Intussen zoeken wij uit of het mogelijk is om M-72’s uit renovatieprojecten te refurbishen, zodat we oude installaties draaiend kunnen houden. We kijken ook hoe we oude projecten met Tegui kunnen verleiden om te kiezen voor een mooie, nieuwe BTicino installatie.