Comfort en veiligheid

Tegui

Tegui is een Spaanse fabrikant van deurtelefoons en videofoons. De fabriek is gevestigd in Pamplona. Nelec is sinds 1999 importeur van Tegui in Nederland. Tegui maakt deel uit van de Legrand-BTicino groep, een groot Frans-Italiaans elektrotechnisch conglomeraat. Sinds 2010 verkoopt Nelec ook deurvideo van BTicino. Deze Italiaanse fabrikant maakt deel uit van dezelfde groep, maar is vele malen groter dan Tegui.

Digitaal systeem

Het deurvideosysteem van Tegui heeft zich na ruim twintig jaar ruimschoots bewezen. De videofoons worden aangesloten op een bus van vijf aders. Het is een geadresseerd systeem. Dat wil zeggen dat de installateur in ieder toestel het adres instelt. Bij de overdracht van beeld en spraak wordt van analoge technieken gebruikgemaakt. Er kunnen maximaal twee videofoons per woning gemonteerd worden. Er gelden beperkingen voor het maximum aantal woningen en het maximum aantal deurstations.

De toestellen

Tegui heeft één mooie deurtelefoon en één mooie videofoon, die leverbaar is met zwart/witbeeld of met kleurenbeeld. Het volume van de bel kan niet veranderd worden. De toestellen hebben een tweede belsignaal. De videofoon wordt op een bevestigingsplaat geklikt. Er is geen uitgang voor een extra bel.

De deurstations
Tegui heeft deurstations voor externe beldrukkers en deurstations met keypad, waar de bezoeker het huisnummer intoetst. Het keypad deurstation is leverbaar in aluminium of RVS.

Ga naar Tegui site

Wij weten wat er komt kijken bij het onderhoud van Tegui deurvideo

Wij begrijpen dat jij misschien niet iedere dag een Tegui intercom onder handen krijgt, maar wij zijn er wél dagelijks mee bezig. Dus snappen we ook dat je geen zin hebt om je helemaal in te lezen. Daarom zoeken wij alles voor je uit. Wij bieden je totale ontzorging met de beste apparatuur en volledig uitgewerkte schema's: van het deurstation tot en met het laatste appartement.

 

1

Schema op maat

Wij maken voor jouw project een duidelijk schema op maat met alle aders. Zo weet je precies wat er moet gebeuren.

2

Direct aan de slag

Je krijgt alle producten netjes gesorteerd, voorgeprogrammeerd én gelabeld met het huisnummer. Zodat je meteen aan de slag kan.

3

Ondersteuning kijkt mee

Kom je er toch niet uit? Onze technici staan altijd klaar om je te helpen en zien op het projectschema precies waar jij mee bezig bent. Het resultaat: de klus is snel geklaard.

Bij lastige installaties kan ik altijd Erik bellen, ook wel de Wikipedia van Nelec.

Martin Barto van Barto Elektro
400

Meter kabel deurstation-videofoon

2350

Projecten in Nederland

300

Installatiewijzers in het Nederlands

256

Videofoons maximaal per gebouw

×