• D 31/07/2018
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het gerelateerde merk

Update M-43

Bij een aantal projecten dit jaar werd er een groot aantal M-43 videofoons teruggestuurd. BTicino hanteert zeer strenge kwaliteitsnormen. De PCB’s, de elektronische printplaten, zijn allemaal eigen productie. Alle componenten zoals weerstanden, condensatoren en IC’s worden na het solderen op de printplaten gecheckt. De geassembleerde videofoons worden grondig gecontroleerd en er komen zeer weinig BTicino producten retour bij Nelec.

De M-43’s zijn door alle controles gekomen en toch viel het beeld uit. Als dat bij een enkele videofoon gebeurt, denk je aan transportschade, maar het ging om meerdere toestellen bij verschillende projecten. Nelec heeft onmiddellijk de fabriek gebeld en daar was niets bekend over uitvallend beeld bij de M-43.

De technische dienst van Nelec is zelf gaan zoeken en heeft het probleem gevonden: de flatcable van het beeldscherm zat scheef in de interne connector op de print. De flatcable was wel vergrendeld en maakte contact, maar als dat contact verbroken werd, ontstond het probleem. De technische dienst denkt dat de videofoons het soms net wel en soms net deden, afhankelijk van schudden of de temperatuur. De videofoons deden het prima bij de controle in de fabriek, maar weigerden dienst bij het project in Nederland. Het ging waarschijnlijk om een productieserie, waarvan een gedeelte niet helemaal netjes geassembleerd is.

Nelec heeft bij iedere melding meteen vervangende M-43’s opgestuurd. BTicino biedt excuses voor de overlast.