• D 10/05/2009
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Zo werkt Nelec

De installateur kiest voor Tegui, omdat het goed en makkelijk werkt. Importeur Nelec doet er alles aan om ieder project soepel te laten verlopen. Bij deurvideo en deurtelefoonkits levert Nelec een standaard schemaboek. Nelec maakt deze boekjes zelf en ze in de loop der jaren keer op keer verbeterd.

Voor gebouwen met deurvideo maakt Nelec een principeschema. Hierin staan de woningen, de kabelverloop, de videoverdelers en het deurstation. Dit schema wordt op aanwijzing van de installateur gemaakt, het gebouw wordt bekabeld zoals hij dat wil. Op basis van het principeschema maakt Nelec een schemaboek met schema’s en uitleg van het deurstation, videoverdelers en toestellen. Ook deze schema’s zijn in de loop der jaren geperfectioneerd. Alles staat erin, maar geen woord teveel.

Ieder principeschema krijgt een nummer en aan dat nummer koppelt Nelec alle relevante informatie zoals de offerte, de bijbehorende order en alle gespreksnotities. Als de monteur, de calculator, de projectleider of de inkoper belt, pakt Nelec alle informatie erbij om de klant snel te kunnen helpen. Om een monteur telefonisch te helpen stelt Nelec als voorwaarde dat de monteur een schema bij zicht heeft.