• D 02/07/2020
    Datum van oplevering

Aanvullende manual M-50 Wi-Fi

De M-50W kan aan een smartphone gekoppeld worden. De bewoner doet dit door een account aan te maken. Op het moment dat de bewoner meerdere smartphones koppelt of meerdere accounts maakt voor dezelfde videofoon, wordt de account geblokkeerd als de bewoner dit niet op de juiste manier doet. Zo’n geblokkeerde account komt niet vaak voor, maar is wel vervelend voor de gebruiker.

Nelec heeft daarom snel een aanvullende gebruiksaanwijzing gemaakt en alle installateurs, die de M-50W toegepast hebben, een e-mail gestuurd. De aanvulling wordt vanaf nu toegevoegd aan de gewone gebruiksaanwijzing voor de bewoner.

De blokkade
Het komt erop neer dat er maar één gekoppelde account mag zijn: de hoofdaccount. De bewoner kan met zijn hoofdaccount andere mensen uitnodigen vanuit de app op zijn smartphone. Die andere mensen maken dan een gewoon account op hum smartphone.
Het gaat mis, als de bewoner iedere keer opnieuw een account aanmaakt of als er verschillende smartphones met dezelfde account gekoppeld worden. De account op de cloudserver van BTicino wordt geblokkeerd en kan ook niet meer verwijderd worden.