• D 05/12/2019
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

De nieuwe M-50 videofoons

De vormgeving van de nieuwe BTicino videofoon moest alle eerdere ontwerpen overtreffen. De behuizing moest plaats bieden aan het nieuwe vijf inch scherm, maar niet te groot worden. De elektronica moest minder stroom verbruiken dan zijn voorganger. Er moesten een knop komen om een gesprek te beginnen en een tweede knop om een gesprek te beëindigen. Deze knoppen moesten mechanisch zijn, zodat de gebruiker beweging en een duidelijke klik voelt bij bediening. De fabricage moest zo ingericht worden, dat de productiekwaliteit op het bekende, hoge niveau van BTicino blijft. Het resultaat is niet één nieuwe videofoon, maar drie: de M-50b, de M-50e en de M-50W.
De b staat voor basic, maar de M-50b is een compleet toestel met de kwaliteit, die je van BTicino verwacht. De scherpe brutoprijs van 240 euro ex.BTW maakt ‘m onweerstaanbaar. De M-50b heeft geen ingang voor een hulpvoeding, geen uitgang voor een extra bel en geen ringleidingfunctie voor een gehoorapparaat. Nelec gaat per toestel de kosten van de nummerators verrekenen à 2 euro. Voorheen werden de kosten van de nummerators niet doorberekend.
De e staat voor extended en dat maakt de M-50e geschikt voor die situaties waar de M-50b niet volstaat. De M-50e heeft vier extra aanraaktoetsen, die toegewezen kunnen worden aan een extra deuropener, extra bewakingsfunctie of het schakelen van meerdere extra relais. De M-50e heeft wel een ingang voor een hulpvoeding, wel een uitgang voor een extra bel en wel de ringleidingfunctie voor een gehoorapparaat.
De M-50W kan eenvoudig aangemeld worden op het WiFi-netwerk van de bewoner. Met een QR-code kan de bewoner een smartphone of tablet koppelen. Met de smartphone kan de bewoner zien wie er aanbelt, een gesprek voeren, de deur openen en de bewakingsfunctie activeren.