• D 22/11/2022
    Datum van oplevering

Gebruiksaanwijzing M-50 veel duidelijker

BTicino wordt niet alleen toegepast bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie. Het gaat dan om gebouwen waar de oude videofoons of deurtelefoons vervangen worden door nieuwe BTicino videofoons. De oude bedrading wordt hergebruikt. De installateur moet met alle bewoners afspraken maken. Hij moet iedere woning in, ook als de bewoner misschien helemaal geen behoefte heeft aan een nieuwe intercom.

We zijn bezig met zo’n renovatieproject van woningbouwvereniging Woonkracht 10 en de projectleider vertelde dat hij zijn brief aan de bewoners had laten checken door hun afdeling communicatie. Die hadden zijn brief op een paar punten gewijzigd waardoor het verhaal een stuk beter over kwam. Hij was zo eigenwijs geweest de gebruiksaanwijzing van Nelec ook door hun afdeling communicatie te laten checken en stuurde ons hun aanbevelingen.

Onze gebruiksaanwijzingen worden eigenlijk constant verbeterd door goed te luisteren naar de gebruikers. We kregen bijvoorbeeld wel eens een melding van een storing van het beeld: geen kleurenbeeld meer, alleen zwart/wit. Dat was helemaal geen storing, het is normaal dat een kleurencamera in het donker overschakelt op zwart/wit. Dus hebben we dat in de gebruiksaanwijzing gezet, zodat de bewoner precies weet hoe het apparaat werkt.

We hebben de aanbevelingen van de communicatiemensen ter harte genomen en niet alleen de tekst herschreven, maar ook de layout helemaal aangepast.