• D 15/12/2015
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Nelec specialist in renovatie

Driekwart van alle projecten, die Nelec doet, zijn renovaties bij bestaande gebouwen. Meestal gaat het om een oude deurtelefoon installaties en in mindere mate om het vervangen van oude deurvideo installaties. In veel gevallen wordt de bestaande bedrading hergebruikt.
Specialist in renovatie
Nelec heeft veel ervaring met renovaties met gebruik van bestaande bedrading. Nelec doet daarbij meer dan alleen de eigenlijke levering van videofoons en deurtelefoons. Met de informatie van de installateur wordt de indeling van het gebouw in kaart gebracht. Eventueel gaat de technische dienst van Nelec kostenloos met de installateur mee voor een inspectie ter plekke. Het kabelschema wordt uitgezocht en de maximale afstanden worden berekend. Nelec maakt voor iedere deurvideo installatie een schema op maat waarin precies staat hoe het deurstation en alle videofoons aangesloten moeten worden. Iedere videofoon wordt geprogrammeerd en het deurstation wordt in elkaar gezet.
De installateur kan snel werken
De monteur krijgt duidelijke, Nederlandse gebruiksaanwijzingen waarmee hij direct aan de slag kan, zonder te moeten puzzelen. Hij sluit de bus en de voordeurdrukker aan, pakt de juiste videofoon (het huisnummer is op de doos geschreven) en hij is klaar. Als hij d’r niet uitkomt en Nelec belt, opent de medewerker van Nelec het schema op maat en ziet meteen hoe het zit. Als het probleem niet telefonisch opgelost kan worden, kan de installateur rekenen op snelle assistentie ter plekke.
Deurtelefoons en videofoons van BTicino
BTicino heeft een zeer uitgebreid programma met deurcommunicatie. Er zijn allerlei soorten deurstations en er is voor iedere entrée een passende oplossing. Voor in de woning zijn er budget deurtelefoons tot en met high-end videofoons. Het handige is, dat alle deurstations, deurtelefoons en videofoons op dezelfde tweedraads bus passen. Alles op deze site valt dus onder een en hetzelfde systeem.
Ik wil wel/ik wil niet
Als een bestaande intercom wordt gerenoveerd, moeten alle bewoners meedoen. Maar het is niet verplicht alle appartementen van videofoons te voorzien. Als een bewoner niet mee wil doen, wordt er bij hem een BTicino deurtelefoon gemonteerd. Deze kan ook later vervangen worden door een videofoon. De deurtelefoons en videofoons worden op dezelfde manier aangesloten.