• D 15/06/2023
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Nelec verzendt deurvideo voor Visserijschool Katwijk

Vandaag stuurt Nelec het materiaal op voor project Visserijschool in Katwijk. De installateur kan nu de videofoons gaan monteren.

De Visserijschool Katwijk is de oudste visserijschool van Nederland, gebouwd in 1952 naar een ontwerp van de architecten J. Jonkman en P. van Dorp uit Leiden. Tot 2012 was het gebouw nog in gebruik als school, maar nu het cultuurhistorisch gebouw is getransformeerd. De westvleugel is gesloopt en er is plaats gemaakt voor 21 sociale huurappartementen. Het monumentale gedeelte van het gebouw is in ere hersteld en verbouwd naar 11 woningen, onderverdeel in 7 eengezinswoningen en 4 gelijkvloerse woningen.

Voor de 16 sociale huurappartementen levert Nelec het videodeurcommunicatiesysteem van BTicino. De beste oplossing voor dit project was het Serie 130 deurstation met gewone inbouw beldrukkers en naamschilden.

Deurstation voor gewone belpanelen

De meeste gebouwen in Nederland hebben een gewoon belpaneel met huisnummers, naamplaatjes en metalen beldrukkers. Als er iemand verhuist komt er een nieuw naamplaatje. De strak vormgegeven Serie 130V sluit naadloos aan bij dit soort belpanelen.

Tot 96 externe beldrukkers

De Serie 130V bestaat uit een module met kleurencamera en luister/spreek unit. Tot 96 externe drukkers worden aangesloten op digitizers.

Kleurencamera met groothoeklens

De pinhole lens heeft een horizontale kijkhoek van 135 graden en 96 graden verticaal. De dubbele luidspreker laat duidelijk de stem van de bewoner horen. De microfoon zorgt ervoor dat de bewoner alles goed kan horen. De kleurencamera heeft verlichting met witte LED’s voor ‘s nachts.