• D 05/07/2018
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Opdracht Delft 96 woningen

Een gebouw uit 1972 met 96 woningen aan de J.J. Slauerhofflaan in Delft heeft een deurtelefoon-installatie, die aan vernieuwing toe is. De woningen worden voorzien van 96 nieuwe BTicino deurtelefoons en videofoons.

ZJ.J. Slauerhofflaan in Delft
De vier ingangen van het gebouw krijgen ieder een Serie 130V deurstation. De Serie 130V sluit naadloos aan bij de huidige inbouw beldrukkers van het bestaande belpaneel.
Op de tweedraads BTicino bus kunnen alle BTicino deurstations, deurtelefoons en videofoons aangesloten worden. Hierdoor is het mogelijk om in iedere woning een ander toestel te plaatsen. Op deze manier hebben de bewoners zelf de keuze welke toestel zij in hun woning krijgen.

De vereniging van eigenaars heeft als standaard toestel de T-40 handsfree deurtelefoon gekozen. Dit is een toestel met vier grote, duidelijke bedieningsknoppen. De bewoners kunnen tegen meerprijs kiezen voor een videofoon: de M-40 en M-43T. De M-40 is een mooie compacte videofoon met helder en rustig beeld. De M-43T heeft een groter scherm van 4,3 inch en een hoorn.

Schema op maat
Nelec zal voor dit project een schema op maat maken met daarin alle aders en alle instellingen. De bewoners krijgen een duidelijke en Nederlandstalige handleiding van hun toestel. Nelec zet het deurstation in elkaar en programmeert de huisnummers in het deurstation. Daarnaast brengt Nelec de digitale adressering aan in alle videofoons en zet hierbij het huisnummer op de doos.