• D 13/02/2019
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

Opdracht Nieuwegein 253 woningen

Het Meanderpark is een groot leegstaand kantorencomplex langs de Plettenburgerbaan in Nieuwegein. Het was zeven jaar geleden in gebruik als tijdelijk huisvesting voor de gemeente gedurende de bouw van het huidige Stadshuis en daarvoor stond het lang leeg. De eigenaar van het Meandergebouw, De Waal Beheer BV uit Utrecht, ontwikkelt er nu 253 appartementen samen met Woningcorporatie Portaal.

De woningen zijn vooral bedoeld voor starters en woningzoekenden die moeilijk een woning kunnen vinden bijvoorbeeld vanwege een te korte inschrijftijd bij de woningbouwvereniging. Ongeveer 50 woningen zijn bestemd voor statushouders en 20 woningen voor mensen die uit de maatschappelijke opvang komen.

Er komen vijf ingangen, met ieder een Serie 130V deurstation en alle 253 appartementen krijgen een M-40 videofoon.

Nelec heeft van de installateur opdracht gekregen voor het leveren van het materiaal. De planning is nog niet bekend. De installateur kiest voor Nelec, omdat hij goede ervaring heeft met Nelec & BTicino bij een project in 2017.

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 130V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 130V video deurstation voor externe beldrukkers.

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VER

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino VER Versterker voor niet-getwiste aders en om verzwakt videosignaaal te verbeteren.

 • Afmetingen