• D 05/05/2023
    Datum van oplevering

Opdracht vervangen belinstallatie door videofoons

Nelec heeft van de installateur opdracht gekregen voor project Maanstraat in Enschede. Het gebouw met 32 woningen is van de woningbouwvereniging.

Nelec zal het Serie 130V deurstation en M-50b videofoons leveren voor de 32 woningen in de Maanstraat in Enschede. Er zit nu een belinstallatie, zelfs zonder intercom. De huurders zijn toe aan een modern BTicino video-intercomsysteem.

Deurstation voor gewone belpanelen

De meeste gebouwen in Nederland hebben een gewoon belpaneel met huisnummers, naamplaatjes en metalen beldrukkers. Als er iemand verhuist komt er een nieuw naamplaatje. De strak vormgegeven Serie 130V sluit naadloos aan bij dit soort belpanelen.

Tot 96 externe beldrukkers

De Serie 130V bestaat uit een module met kleurencamera en luister/spreek unit. Tot 96 externe drukkers worden aangesloten op digitizers.

Kleurencamera met groothoeklens

De pinhole lens heeft een horizontale kijkhoek van 135 graden en 96 graden verticaal. De dubbele luidspreker laat duidelijk de stem van de bewoner horen. De microfoon zorgt ervoor dat de bewoner alles goed kan horen. De kleurencamera heeft verlichting met witte LED’s voor ‘s nachts.

Zorgvuldige voorbereiding vervanging

Het vervangen van de huidige belinstallatie wordt door Nelec zorgvuldig voorbereid. Al voordat de offerte wordt uitgebracht maakt onze technicus een schets van het gebouw en berekent hij de kabellengtes en bekijkt hij of de al aanwezige kabels opnieuw kunnen worden gebruikt. Dat betekent dat hij de installateur garandeert dat de nieuwe BTicino videofoons goed zullen werken op de bestaande bedrading.