• D 14/06/2015
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het gerelateerde merk

Signalering openstaande deur

BTicino heeft een nieuw component gemaakt voor het tweedraads systeem. Met de bestaande D-Rel en BT-Rel kan je al een extra deuropener schakelen. De videofoons van BTicino hebben een vrije knop waarmee de bewoner de extra (tweede) deuropener kan bedienen. De componenten kunnen ook zo ingesteld worden dat de ene deur een puls krijgt en de andere deur drie seconden open blijft.

De nieuwe DX-Rel kan ook een deuropener bedienen. Het component heeft daarbij een ingang voor een NC contact van een sensor, die detecteert of de deur open blijft staan. De sensor kan een gewoon NC magneetcontact zijn. Alle BTicino videofoons en deurtelefoons (behalve de T-5) hebben een LED, die rood oplicht als de deur open staat. De LED zit bij of in de knop voor deuropener. Deze functie mag alleen in overleg met Nelec toegepast worden, omdat de firmware van de videofoon gecheckt moet worden.

Je zou de functie ook kunnen gebruiken om iets anders te signaleren, bijvoorbeeld of er een pakje in een een speciale pakjes-brievenbus staat.