• D 05/09/2019
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het merk waar het over gaat

BTicino vervangt 4G intercom Den Haag

Vol goede moed leverde Nelec in 2017 een moderne 3G deurvideo installatie voor een torenflat in Den Haag. Zo’n installatie heeft geen videofoons, maar het deurstation belt naar de smartphone of vaste lijn van de bewoner. Met een smartphone kan de bewoner zien wie er aanbelt, praten en eventueel de deur openen. Tenminste…als het systeem naar behoren werkt.

Van het begin af aan waren er problemen, die door de fabrikant uit Frankrijk gebagatelliseerd werden. Of de installateur had het verkeerd gemonteerd. Of er was geen bereik. In 2018 leverde de fabrikant een 4G module, waarmee alle problemen opgelost zouden zijn. Niet dus. De fabrikant liet uiteindelijke zowel de installateur, als Nelec, als de bewoners in de steek.

Om de problemen op te lossen, bood Nelec een BTicino deurvideo met 48 bedrade videofoons aan. BTicino videofoons werken altijd naar behoren. Uit coulance en om het geknoei van die andere fabrikant te compenseren, kreeg de installateur extra veel korting. De opdrachtgever is nu akkoord gegaan en het materiaal moet zo spoedig mogelijk geleverd worden.

 • Gebruiksaanwijzingen

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer DZ-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino DZ-Rel, het deuropen Normally Opened (NO) relais voor de BTicino 12Vdc uitgang van het deurstation.

  • Installatiewijzer E-67 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino E-67 video systeemvoeding met ingebouwde AV. De E-67 is de nieuwe standaard systeemvoeding van het tweedraads systeem en levert 1200 mA. De E-67 heeft een ingebouwde Audio/Video Adaptor. De E-67 heeft een BUS uitgangen voor buitenpost en stijgers en een voedingsuitgang 1-2 met 28,5 Vdc. Haal voor een reset de spanning eraf en wacht zeker 90 seconden.

   Mogelijkheden aansluiten buitenposten en stijgers op de E-67:
   of een buitenpost en een stijger
   of twee buitenposten en een stijger
   of een buitenpost en twee stijgers.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-40 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de BTicino videofoon M-40 Bergen color (Classe 100 V12B).

  • Installatiewijzer Serie 140V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 140V video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

 • Afmetingen