• D 07/10/2018
    Datum van oplevering
  • B BTicino
    Het merk waar het over gaat

Gebruiksaanwijzing verbeterd

In 2016 vroeg de woningbouwvereniging of Nelec gebruiksaanwijzingen voor de videofoons kon aanleveren. Nelec heeft er toen voor de M-40 videofoon vijfduizend laten drukken in full-colour op dik 400 grams papier. De gebruiksaanwijzing werd een mooie, glossy brochure van vier pagina’s, die de bewoner goed kon bewaren. Omdat zulke mooie videofoons en deurtelefoons allemaal een mooie gebruiksaanwijzing verdienen, laat Nelec sindsdien voor alle modellen glossy manuals op dik papier drukken. Nelec heeft nu de teksten van alle gebruiksaanwijzingen kritisch bekeken en gedeeltelijk herschreven. De verbeterde pdf’s staan online en worden komende week gedrukt. Hieronder staan enkele voorbeelden.
Vroeger zelf printen
In de jaren 90 printte Nelec voor ieder project een stapel gebruiksaanwijzingen voor de bewoners. Toen bleek, dat die gebruiksaanwijzingen meestal zoek raakten, is Nelec daarmee gestopt. De gebruiksaanwijzing voor de bewoner stond achterin de PDF van het schema, zodat de installateur het zelf kon printen.
Nelec maakt alle schema’s zelf
Nelec heeft voor alle BTicino videofoons en deurtelefoons duidelijke, Nederlandse schema’s gemaakt. In ieder schema staan technische gegevens, instellingen, montage instructies, bedradingsschema’s, vereiste kabeldiktes en afmetingen.