Opdracht Arnhem 281 woningen

17 september 2019

In mei kreeg Nelec opdracht om systeemkabel te leveren en nu is de echte opdracht binnen: Nelec heeft opdracht gekregen voor project High Park in Arnhem met 281 appartementen. Het gaat om het ombouwen van bestaand ING-kantoorgebouw naar appartementen.

Het gebouw krijgt een Serie 160V deurstation en 281 stuks M-40 videofoons.

Opdrachtgever
Borghese Real Estate

Projectontwikkelaar
KlokGroep

High Park
Vroeger werden er tot wel 1 miljoen acceptgiro’s en betaalcheques per dag verwerkt in het markante Kruisgebouw, dat in de volksmond ‘De Reus’ werd genoemd en gelegen is in voormalige ING-complex aan de Velperweg in Arnhem. Komende tijd transformeert KlokGroep het pand naar 281 appartementen, waarvan 203 eenheden bestemd zijn voor de verhuur en 78 voor de verkoop. De lagere bijgebouwen rondom het kruisgebouw worden gesloopt en daarvoor in de plaats komt een park, dat onderdeel is van de grootschalige gebiedsontwikkeling High Park

Het voormalige ING-kantoor is in de jaren 60 ontworpen door Broek en Bakema, destijdse beroemde, moderne architecten. In zijn huidige vorm was het gebouw groot, grauw, grijs, ontoegankelijk en onoverzichtelijk. Maar het hoofdgebouw, het zogenaamde kruisgebouw, staat op hoge poten. Dat is op dit moment niet goed te zien, omdat het maaiveld volgebouwd is met lagere bijgebouwen. Deze worden gesloopt waardoor de vorm van het hoofdgebouw meer tot zijn recht zal komen.