• D 29/11/2011
  Datum van oplevering
 • B BTicino
  Het gerelateerde merk

Opdracht Nieuwegein 138 woningen

Het project ‘The Edge’ bestaat uit twee gebouwen met ieder een Serie 60V anti-vandaal keypad deurstation. De 138 appartemeneten worden voorzien van M-10C videofoons met kleurenbeeld.

adres Nederhoeve
3438 LH Nieuwegein

Begin december 2010 is de eerste paal geslagen voor woningcomplex The Edge in Nieuwegein. Het gebouw met 139 appartementen vormt het markante sluitstuk van het woongebied Blokhoeve.

The Edge telt acht verschillende typen appartementen, van starterwoningen tot ruime drie- en vierkamerappartementen, in grootte variërend van 57 m2 tot 127 m2.

Golvend decor
Architectenbureau Groosman Partners heeft in haar ontwerp rekening gehouden met de specifieke locatiekenmerken. “Bij alles wat we maken, kijken we naar de verborgen schoonheden van een gebied en zorgen voor een goede inpassing in de omgeving”.

De ruime opzet aan de achterzijde van het gebouw biedt de bewoners de rustige en vriendelijke woonomgeving die zij verlangen. Aan deze zijde van het gebouw liggen de buitenruimtes van de appartementen. De tapsvormige balkons vormen een golvend decor voor het binnengebied.

De inrichting van het binnengebied is parkachtig met bloesembomen en grasperken. De voorgevel is zodanig ontworpen dat er geen verkeersgeluiden in het gebouw kunnen doordringen. Tegelijkertijd heeft het gebouw een geluidwerende functie voor de bewoners van Blokhoeve. Link: http://www.the-edge-wonen.nl/mainMenu

Geluidabsorbtie
Aan de westzijde heeft een innovatieve oplossing om geluid te ‘absorberen’ bijgedragen aan de markante vormgeving. Verticale geluidsabsorberende lamellen vormen een krachtige, bijzondere gevel. De ‘binnengevel’ aan de zijde van de wijk is juist heel vriendelijk en transparant van karakter.

“Aan deze zijde van het gebouw zijn de buitenruimtes van de woningen gelegen. Deze tapsvormige balkons vormen een golvend decor voor het binnengebied. Ook wordt er veel glas toegepast, zodat een sympathieke, tijdloze gevel ontstaat”.

Aan de inrichting van het binnengebied is ook speciale aandacht geschonken. “Het is immers de overgang van het gebouw naar de aangrenzende buurt. Ik ben uitgegaan van de voor Nieuwegein zo herkenbare kersenboomgaarden. In een parkachtig ruimte met veel groen van kersenbomen en grasperken wordt op een subtiele manier ruimte en uitzicht gemaakt”.

Programma 138 appartementen met parkeerplaats
Ontwerp Groosman Partners Architecten, Rotterdam
Opdrachtgever AM Wonen BV, Utrecht
Aannemer BAM Woningbouw Utrecht, Nieuwegein
Oppervlakte 63 – 127 m²
Start bouw Najaar 2009

 • Gebruiksaanwijzingen

  • Gebruiksaanwijzing voor de M-10 videofoon

   Dit is de gebruiksaanwijzing voor de bewoner. Er staat in wat de mogelijkheden zijn van de M-10 videofoon en hoe je bijvoorbeeld de ringtone instelt. De gebruiksaanwijzing wordt bij de videofoon geleverd en kan gratis nabesteld worden – bij courante artikelen.

 • Installatiewijzers

  • Installatiewijzer BT-Rel

   De Nelec installatiewijzer voor de BT-Rel. Het BT-Rel is een multifunctioneel relais, dat kan schakelen als er op een of meerdere videofoons op de relais-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er bij een videofoon wordt aangebeld en als bij alle videofoons op de deuropen-knop wordt gedrukt. Het kan schakelen als er van een bepaalde buitenpost naar een bepaalde videofoon wordt aangebeld. het kan verlichting voor een camera schakelen als er bij een bepaalde buitenpost wordt aangebeld.

   Het relais kan een bepaalde tijd schakelen, zo lang als de knop wordt ingedrukt of pas omschakelen als weer op de knop wordt gedrukt. De A-Rel heeft een potentiaalvrij wisselcontact en heeft geen voeding nodig. Het relais kan bij een buitenpost of in een stijger geplaatst worden (maar niet als einde van een stijger). De BT-rel wordt door de bus gevoed en heeft geen aparte voeding nodig. Om een deuropener aan te sturen is een voeding nodig.

  • Installatiewijzer E-65 voeding

   De Nelec installatiewijzer voor de E-65 hulpvoeding. De E-65 is een hulpvoeding voor buitenposten en videofoons. Bij de meeste buitenposten en videofoons moet je een jumper wijzigen als er een hulpvoeding is. De E-65 heeft alleen een uitgang 1-2 (geen BUS) en levert 600 mA.

  • Installatiewijzer KNOOP

   De Nelec installatiewijzer voor de KNOOP. De KNOOP zet het videosignaal op de tweedraads bus en is alleen nodig voor installaties met beeld. De KNOOP krijgt een voeding E-63 of E-67, die maximaal 2 meter verwijderd mag zijn. De KNOOP heeft aansluitingen voor maximaal vier video buitenposten en vier stijgers. Voor installaties met maximaal acht stijgers is de KNOOP8 een alternatief. Gebruik voor installaties met een of twee stijgers de E-67. Je kan ook aftakken naar stijgers net de VV videoverdeler.

  • Installatiewijzer M-10 videofoon

   De Nelec installatiewijzer voor de videofoon M-10 Noordwijk zw/w.

  • Installatiewijzer Serie 60V deurstation

   De Nelec installatiewijzer voor het Serie 60V zwart/wit video deurstation met keypad.

  • Installatiewijzer SUI

   De Nelec installatiewijzer voor de SUI Systeem Uitbreidings Interface. Ieder systeemvak van een tweedraads systeem moet aan alle systeemeisen voldoen en als het vol zit, moet er een systeemvak aan de installatie toegevoegd worden met de SUI. De SUI zit als een videofoon in het oude systeemvak en vormt als het ware een buitenpost in een nieuw systeemvak. In het nieuwe systeemvak gelden de maximale afstanden met de SUI als buitenpost. De SUI kan dus ook dienen als een soort versterker om grote afstanden te overbruggen. Als de SUI MOD=5 heeft, geeft de SUI aan de videofoons in het nieuwe systeemvak een ander digitaal adres. Hiermee kan de een installatie maken met maximaal 3900 videofoons.

   Iedere SUI moet een unieke M-waarde krijgen tussen 1 en 39. De SUI krijgt MOD=0 of MOD=5.

  • Installatiewijzer tweedraads systeem video

   Uitleg systeem BTicino video, deurstations, stijgers, afstanden, videofoons, componenten, meerdere toestellen tegelijk.

  • Installatiewijzer VV

   De Nelec installatiewijzer voor de VV Videoverdeler voor vier videofoons of om vier stijgers door te lussen.

 • Afmetingen